The Big Nose Attack και Dollkraut στο Ροκφόρ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει το Ροκφόρ αυτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα στη σκηνή του θα βρεθούν ζωντανά οι The Big Nose Attack και θα ακολουθήσει ο Ολλανδός d.j. Dollkraut.

Από την επίθεση της μεγάλης μύτης δεν ξεφεύγει κανείς.Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) a.k.a. the Big Nose Attack δημιουργήθηκαν το 2011 μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs ατενίζοντας τα 70s. Πέντε χρόνια και τρία official albums αργότερα το συγκρότημα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντουέτα της χώρας, μετρώντας ήδη τέσσερις Ευρωπαϊκές περιοδείες και κάμποσες εγχώριες εμφανίσεις, με πιο σπουδαία αυτή στο Rockwave Festival 2015 μαζί με τους Black Keys και το "hit" τους 'Yeah! That Girl' να βολτάρει καθημερινά στις Playlists κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και dj.

Ο Pascal Pinkert ή αλλιώς Dollkraut θεωρείται ως ο μάγος του αναλογικού ήχου με ιδιαίτερες προσεγγίσεις στην pop μουσική.Ο Ολλανδός παραγωγός καταφέρνει να μη θυμίζει κάποιον άλλο καλλιτέχνη, διαθέτωντας ένα κινηματογραφικό, σαγηνευτικό ύφος που σε στοιχειώνει.Τα τραγούδια του είναι επηρεασμένα από τη βαθιά του αγάπη για παλιές lo-fi κυκλοφορίες, τα synths των 70's, τον John Barry και τον Ennio Morricone.

Έχει κυκλοφορήσει 2 EPs με τη δισκογραφική εταιρεία Doppelschall, από τα οποία το τραγούδι "Loot" υπήρξε μεγάλη deep house επιτυχία το 2010.Επίσης έχει κυκλοφορήσει 2 LPs,με πιο πρόσφατο το 'Holy Ghost People', στο εναλλακτικό sub-label της Jennifer Cardini, Dischi Autunno.Για όσους όμως δεν γνωρίζουν τον Dollkraut, πρέπει να σημειωθεί οτι τα περισσότερα τραγούδια του δεν εντάσσονται στην house μουσική. Ξεχνώντας τα περι κατηγοριοποίησης της μουσικής του, όλα έχουν να κάνουν με το μοναδικό ήχο και το νοσταλγικό συναίσθημα που τα χαρακτηρίζουν.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon