Acid Baby Jesus - Lilac Days

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Acid Baby Jesus επιστρέφουν με το ''Lilac Days'', τρία χρόνια μετά το πολύ καλό ''Selected Recordings''. Ο καινούργιος δίσκος είναι πιο στρωτός και λιγότερο ''πρωτόγονος'' σε σχέση με τον προκάτοχό του. Φυσικά και περιέχει σπουδαία κομμάτια, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο για μία μπάντα σαν τους Acid Baby Jesus, μόνο που αυτή τη φορά έχουν γράψει και κομμάτια που απευθύνονται σε ακόμα μεγαλύτερα ακροατήρια, μιας και ο ήχος του είναι περισσότερο φιλικός στον μέσο ακροατή. Η δισκογραφική τους στέγη εξακολουθεί να βρίσκεται στο εξωτερικό, μεταπηδώντας στην Fuzz Club Records, ενώ στην Ελλάδα την διανομή την έχει αναλάβει για άλλη μία φορά η Inner Ear. Οι Acid Baby Jesus από την πρώτη στιγμή είχαν δείξει ότι είναι ένα συγκρότημα με τεράστιο ταλέντο και πλέον άνετα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελούν κεφάλαιο για την εγχώρια σκηνή. Για την ακρίβεια ο όρος ''εγχώρια σκηνή'' αποτελεί μάλλον περιοριστικός για τους Acid Baby Jesus, μιας και το συγκρότημα έχει σταθερή παρουσία και αξιοσημείωτη επιτυχία και εκτός συνόρων. Οπότε η επιλογή τους να περιοδεύουν συνεχώς σε διάφορες χώρες έχει αποδώσει καρπούς και το συγκρότημα έχει αποκτήσει ένα διαρκώς αυξανόμενο fanbase. Μουσικά οι αναφορές τους βρίσκονται στα '60s και σε συγκροτήματα σαν τους Byrds, τους Love και τους 13th Floor Elevators, ενώ σύγχρονα συγκροτήματα με σχετικά συγγενικό ήχο είναι πλέον οι Allah Las, οι Black Lips και οι Foxygen.

Το ομώνυμο κομμάτι είναι στρατηγικά τοποθετημένο στην αρχή του δίσκου, μιας και πρόκειται για ένα ατόφιο single που έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Πιασάρικες μελωδίες, κολλητικά φωνητικά και έντονα ρυθμικό, το ''Lilac Days'' είναι ένα single που δικαιούται να μπει στα charts, να παιχτεί στα ραδιόφωνα, αγόρια και κορίτσια να χορεύουν στα bars από την πρώτη του νότα και να γίνει ένα από τα highlights των συναυλιών τους. Το ''Faces Of Janus'' μας θυμίζει πόσο σπουδαίο συγκρότημα ήταν οι Kinks, ενώ το ''No Such Thing As Twice'' μας γυρνάει στις πρώιμες ηχογραφήσεις των Rolling Stones. Το ''Down The Ley Lines'' έχει πιο τραχύ ήχο και παραπέμπει στην προηγούμενη δουλειά του συγκροτήματος, για να ακολουθήσει το καταιγιστικό και γκρουβάτο rock 'n' roll του ''Me & Panormita''. Οι Acid Baby Jesus ποτέ δεν έκρυψαν ότι γουστάρουν την ψυχεδέλεια της δυτικής ακτής και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ''Birth'', ενώ οι Black Lips πολύ θα ήθελαν να είχαν ως single το ''Guide Us In''. Από τα πιο υπέροχα κομμάτια που έχουν γράψει είναι το ''Vile Man'', που συνδυάζει το rock με τη μαύρη μουσική. Ένα κομμάτι που θα μπορούσε να είχε προκύψει από ένα υποθετικό τζαμάρισμα του Paul McCartney με τον Marvin Gaye στις αρχές των '70s. Για το τέλος έχουν κρατήσει το ''Love Has Left My House Today'' για να δώσει ένα γαλήνιο φινάλε στον δίσκο. Οι Acid Baby Jesus με το ''Lilac Days'' έκαναν ακόμα ένα βήμα προς τα μπρος στην ήδη σημαντική πορεία τους. Πιο πολυσυλλεκτικοί πλέον, αποτυπώνουν στη μουσική που γράφουν τις διαφορετικές επιρροέες τους, με το τελικό αποτέλεσμα να διατηρείται συμπαγές. Το ''Lilac Days'' έχει όλα τα φόντα να αρέσει σε κάποιον που ακούει rock, είτε κάνει surf στην Καλιφόρνια, είτε μένει σε μία μητρόπολη σαν το Λονδίνο, είτε πίνει τα ποτά του στο κέντρο της Αθήνας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon