Holy Monitor : "Η ελεύθερη μουσική δημιουργία δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η τετραμελής μπάντα από την Αθήνα που ακούει στο όνομα Holy Monitor, επισκέπτεται την Πάτρα και τη σκηνή της Γιάφκας την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Έχουν συμμετάσχει στα περισσότερα μουσικά εναλλακτικά εγχώρια φεστιβάλ, ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες όπως αυτή των Black Angels τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κατηφορίζουν έχοντας στις αποσκευές τους τον πολύ καλό ντεμπούτο δίσκο τους και τη φήμη που συνοδεύει τα live τους. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να πούμε κάποια πράγματα γύρω από τη μουσική τους!

Ποιοι είναι οι Holy Monitor, τι μουσική παίζουν και τι έχετε να πείτε σε κάποιον που θα έρθει να σας δει για πρώτη φορά;

Οι Holy Monitor είναι μια μουσική κολεκτίβα από την Αθηνα. Η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός διαστημικής ambient ατμόσφαιρας, ηλεκτρικού κιθαριστικού ήχου με επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μέρη και υπνωτικά φωνητικά. Kraut, Psych και Space είναι τα πιο συχνά tags.

• Επισκέπτεστε τη Πάτρα για δεύτερη φορά, έπειτα από το Westside Festival. Ποιες οι εντυπώσεις σας από την προηγούμενη παρουσία σας; Πως σας φάνηκε το κοινό της πόλης;

Περάσαμε φανταστικά στο Westside Festival.Φοβερή φιλοξενία,υποδομή και πολύ ζεστό κοινό. Καθόλου τυχαίο αν αναλογιστείς το μουσικό background της πόλης. Χαιρόμαστε πολύ που επιστρέφουμε!

 

 

• Στις αρχές του χρόνου κυκλοφόρησε ο πρώτος και ομώνυμος δίσκος σας. Ποιο ήταν το στάδιο που απολαύσατε περισσότερο στη δημιουργία του; Τις πρώτες μέρες ηχογραφήσεων, τη διαδικασία της παραγωγής ή το τέλος όταν έφτασε η ώρα της ακρόασης;

Όλα τα παραπάνω στάδια παρέχουν τη δικια τους ξεχωριστή απόλαυση. Σίγουρα το αίσθημα πληρότητας του να βλέπουμε το βινύλιο μας να γυρνάει ενώ η μουσική μας βγαίνει από τα ηχεία είναι πολύ ψηλά στη λίστα μας.

• Ποιες οι δυσκολίες που συναντά μια μπάντα στο να φτιάξει έναν δίσκο εντελώς ανεξάρτητα στην Ελλάδα;

Η πληθώρα αξιόλογων κυκλοφοριών στην εγχώρια παραγωγή μάλλον αποδεικνύει ότι δεν είναι και πολλές οι δυσκολίες εκτός του καθαρά οικονομικού σκέλους. Το τελευταίο ήταν πάντα δύσκολο για την ανεξάρτητη σκηνή οποιασδήποτε χώρας ποσο μάλλον μιας χώρας σε οικονομική ύφεση.

• Στο “Holy Monitor” συναντάμε πολλές αναφορές, κυρίως αν κρίνουμε και από τα ονόματα που φέρουν τα κομμάτια, σε ιστορικές – μυθολογικές υπάρξεις με τον ήχο να πατάει στο διαδεδομένο πλέον και στη χώρα μας νεοψυχεδελικό κύμα. Ποιες ήταν οι κυριότερες επιρροές που διαμόρφωσαν τον δίσκο;

Οι Spacemen 3, Wooden Shjips, Neu! και ο Brian Eno.

• Σε τι είδους καταστάσεις θα προτείνατε το “Holy Monitor” ως ιδανικό soundtrack;

Aκούσιας αστρικής προβολής.

• Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερος κόσμος αγοράζει μουσική, εξαιτίας αφενός της οικονομικής κρίσης, αφετέρου και της ευκολίας στο να ακούει δωρεάν οτιδήποτε θέλει (πλατφόρμες μουσικής, free download κτλ). Θεωρείτε ότι αυτό έχει περισσότερα πλεονεκτήματα να προσφέρει σε νέες μπάντες;

Σίγουρα.Είμαστε υπέρ της ψηφιακής διανομής,του streaming αλλά και του YouTube uploading. Αν κάποιος αγαπάει το physical όπως εμείς θα αγοράσει ένα δίσκο που του αρέσει anyway. Οι υπόλοιποι ας χαρούν τη μουσική όπως θέλουν. Το να είναι ένας δίσκος available μόνο μεγαλύτερο turn out σε gigs και βοήθεια στο promo μπορεί να αποφέρει.

 

 

• Καθότι κάποιοι από εσάς ασχολούνται και με άλλα project – μπάντες, τι ανάγκες σας καλύπτουν οι Holy Monitor;

Η ελεύθερη μουσική δημιουργία δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη. Ούτε κατά τον στιγμιαίο συγχρονισμό όλων τον οργάνων σε μια τονικότητα. Ακόμα και εκεί συνυπάρχουν διαφορετικές οκτάβες, διαφορετικές συχνότητες, ηχοχρώματα και κρότοι. Εμείς απλά ακούμε.

• Πριν από λίγες ημέρες δώσατε στη κυκλοφορία ένα καινούργιο κομμάτι με τίτλο “Ghost”. Να περιμένουμε σύντομα κάποιον νέο δίσκο; Ποια είναι η επόμενη φάση που θα θέλατε να περάσει η μουσική σας;

Είμαστε ήδη στο studio χωρίς κάποιο deadline. Το "Ghost" είναι ένα δεκάλεπτο track που προέκυψε μέσα από ένα studio jam all nighter. Μια διαδικασία που αγαπάμε πολύ όπως και το recording.

 

Facebook: https://www.facebook.com/holymonitor/

Bandcamp: https://holymonitor.bandcamp.com/trac...

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon