May Roosevelt - Junea

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μπορεί μία καλλιτέχνιδα, που το βασικό της όργανο είναι το θέραμιν, να δημιουργήσει έναν δίσκο ορόσημο για την εγχώρια electro μουσική; Η απάντηση είναι ναι, αν το όνομα αυτής είναι May Roosevelt. Ο δίσκος τιτλοφορείται ''Junea'' και κυκλοφορεί από την ετικέτα της Inner Ear. Το ''Junea'' είναι ένα σύγχρονο άκουσμα, που θα αρέσει στους fans συγκροτημάτων σαν τους Still Corners και τους Radio Dept. Βασίζεται στις ατμόσφαιρες που δημιουργούν τα synths, τα προσεγμένα beats και τα αιθέρια φωνητικά όπου χρειάζονται. Στον κόσμο της May Roosevelt τα φωνητικά λειτουργούν ως ένα extra όργανο και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής της. Η μουσική της είναι ονειρική και υπ΄αυτήν την έννοια απευθύνεται σε όσους έχουν αγαπήσει το shoegaze, αλλά και τις πιο πρόσφατες μεταλλάξεις του. Παρόλο που ο κόσμος του ''Junea'' είναι αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας, το συναίσθημα που αποπνέει στον ακροατή είναι βαθύτατα ανθρώπινο και συναισθηματικό.

Το εναρκτήριο ''Air'' είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει από το σύνολο. Ένα κομμάτι που σε βυθίζει εύκολα στον κόσμο του και σε ταξιδεύει σε ονειρικά ηχοτοπία. Ένα κομμάτι που θα μπορούσε να έχει προκύψει από ένα υποθετικό τζαμάρισμα του Caribou με τους Still Corners και είναι από τα πιο όμορφα του είδους που έχουμε ακούσει μέσα στο 2017. Το ''Pa'' μας γυρνάει στα χρόνια που η Morr Music ήταν ότι πιο ψαγμένο στους εναλλακτικούς κύκλους, με τη μόνη διαφορά εδώ ότι τα beats είναι πιο groovy. Τα ''Flowers'' και ''Be'' σε προσκαλλούν να χαθείς στον εύθραυστο κόσμο των synths τους, ενώ το ''Let's'' έχει κάτι από την μελαγχολική electronica των ΧΧ. Στο ''In Your Eyes'' η May Roosevelt εξερευνά το εύρος των ψηφιακών συνθετητών, δίνοντας τους συναισθηματικό βάθος, ενώ το ''Ta'' φλερτάρει με τη minimal αισθητική. Ο δίσκος κλείνει με το ''Tides'', όπου το θέραμιν κάνει πιο έκδηλη την παρουσία του. Το ''Junea'' είναι μία σύγχρονη πρόταση μοντέρνας pop μουσικής. Πλέον η τεχνολογία και οι δυνατότητες της μπορούν να αντικαθιστούν την ύπαρξη μπάντας, αλλά όχι και την ύπαρξη ταλέντου και οράματος. Και η May Roosevelt έχει και από τα δύο. Η απόδειξη αυτών βρίσκεται ακούγοντας τον δίσκο.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon