Studio Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού από τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά παρουσιάζει ένα ετήσιο εργαστήριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με έναν από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, τον βραβευμένο με το σταυρό του Δημήτρη Χόρν, Κωνσταντίνο Μπιμπή. Με τη συνεργασία της Άρτεμης Γρύμπλα.

Λίγα λόγια για το studio υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού:
Ένα σεμινάριο εμπνευσμένο απο το σύστημα Στανισλάβσκι, με επιρροές από τον Βαχτάνγκοφ, τον Λι Στράσμπεργκ, τη Στέλλα Άντλερ και άλλους. Αντλώντας υλικό από τα έργα του Τσέχωφ «Ιβάνοφ», «Πλατόνοφ» και «Γλάρος» στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας που ερευνά και πειραματίζεται ελεύθερα με αποκλειστικό στόχο την αλήθεια πάνω στη σκηνή. Μια αλήθεια χειροποίητη, αυτοσαρκαστική, προσωπική και καθολική, ευαίσθητη και παρορμητική. Μέσα από ομαδικές ασκήσεις, εξερευνούμε την ατομική έκφραση, την ομαδικότητα, τον αυθορμητισμό, την προσωπική εμπλοκή και την απόλυτη δέσμευση απέναντι στην ειλικρίνεια και τη στιγμή. Βρίσκουμε τους καλύτερους τρόπους να υπηρετούμε τις ιστορίες και τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή. 
Σαν μια ομάδα από παιδιά που παίζουν άσκεφτα και δοκιμάζουν θαρραλέα θα αφηγηθούμε ιστορίες, θα δουλέψουμε πάνω στα κείμενα και θα αυστοσχεδιάσουμε με στόχο να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας συνδέσεις, το υλικό μας, τις δικές μας λέξεις και εν τέλει πως κάνουμε τις λέξεις του Τσέχωφ, δικές μας λέξεις.

Κωνσταντίνος Μπιμπής – Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Σκύρο και από την Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε πάνω στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio από τον Αντρέα Μανωλικάκη, πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts), παρακολουθώντας επί 4 συναπτά έτη τα σεμινάρια του στην Αθήνα.

Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας θεάτρου "Ιδέα" μαζί με τους Αθηνά Μουστάκα και Κωστα Γάκη. Από κοινού δημιούργησαν την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και ταξίδεψαν μαζί της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στη Κύπρο στη Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ , στη Σερβία προσκεκλημένοι από το Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ, στο Φεστιβάλ Almagro της Ισπανίας όπου κέρδισαν την πρώτη θέση,στο Folia 2016 στην Πορτογαλία, στο Τeatro Clasico MX στο Μεξικό και πρόσφατα στην Ζυρίχη στο Φεστιβάλ Ελληνικών θιάσων. Η ερμηνεία του σ' αυτή τη παράσταση του χάρισε και την υποψηφιότητα για το βραβείο "Δημητρης Χορν" το 2014. 

Η ομάδα Ιδέα έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά , «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ και την “Αριστοφανιάδα” σε δικό της κείμενο . Ο ίδιος διασκεύασε και σκηνοθέτησε το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» στο Εθνικό Θέατρο (2015 – 2016). 

Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Σήμα κινδύνου» του Αντώνη Σαμαράκη σε σκηνοθεσία Άγγελου Αντωνόπουλου στο Θέατρο Τέχνης, «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, "Ιππόλυτος" σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου στο φεστιβάλ Επιδαύρου, «Το δέντρο του Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, “Όρνιθες” σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο φεστιβάλ Επιδαύρου κ.α. Μαζί με την ομάδα Ιδέα έχουν παραδώσει σεμινάρια στην Αθήνα, στην Πάτρα και στο Μεξικό και συνεχίζουν στη νέα τους στέγη, στο θέατρο Άλφα-Ιδεά. 
Από τον Νοέμβριο ξεκίνησαν από κοινού με την ηθοποιό Άρτεμη Γρύμπλα έναν κύκλο μαθημάτων βασισμένο στο σύστημα Στανισλάβσκι όπως εξελίχθηκε απο τον Βαχτάνγκοφ, τον Λι Στράσμπεργκ και την Στέλλα Άντλερ.

Το 2017 τιμήθηκε με το βραβείο «Χορν» για την ερμηνεία του στην παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα»

Άρτεμις Γρύμπλα

Η Άρτεμις Γρύμπλα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου και της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος του διπλώματος μετάφρασης λογοτεχνίας απο το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, και συνέχισε της σπουδές της με επιμόρφωση πάνω στην μετάφραση και την υποκριτική σε Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου (Improv Comedy Theater) Κακές Ιδέες, και από το 2011 εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και αυτοσχεδιάστρια. 

Studio υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού από τον Κωνσταντίνο Μπιμπή με τη συνεργασία της Άρτεμης Γρύμπλα | στο θέατρο act:

Έναρξη εργαστηρίου: 16 Νοεμβρίου 2017
Μέρες και ώρες: Κάθε Πέμπτη 15.00 – 19.00
Κόστος: 60€ ανά μήνα


Το studio απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται να εμβαθύνει τη σχέση του με το θέατρο και να βελτιώσει την τεχνική του. 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν βιογραφικό στο [email protected] έως την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610272037 & 6936122263.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon