Στόλλας Παύλος: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότης..Τέχνη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Σπούδασε γραφιστική στην ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. Ταυτόχρονα άρχισε μαθήματα κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσσου. Εργάσθηκε επαγγελματικά ως γραφίστας και σκιτσογράφος στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας Πατρών για αρκετά χρόνια καθώς και ως καθηγητής γραφιστικής σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Η ζωγραφική μπήκε στη ζωή του από τα 10 κιόλας χρόνια.

Ξεκίνησε να δουλεύει το χρώμα έχοντας ως βάση το σωστό και καλό σχέδιο. Οι πρώτοι πίνακες δουλεμένοι με λάδι σε καμβά ήταν η αφορμή για την αναζήτηση του στο χώρο της ζωγραφικής. Ξεκινώντας με θέματα της θάλασσας, ουρανού και γενικότερα της φύσης ανέπτυξε μια σύνδεση του υποσυνείδητου με το ρεαλισμό.

Ως σκιτσογράφος και καρικατουρίστας δούλεψε στον τύπο, αλλά και σε ιδιωτικές δουλειές συνδυάζοντας πάντα τη σάτιρα με την πραγματικότητα.

Εχει λάβει μέρος σε 10 ομαδικές εκθέσεις ζωγράφικής και σκίτσου, ενώ φέτος έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση με τον τίτλο « Ανάλαφρο 3 (Χρώμα νέρο χαρτί)». Μια ωδή προς την τεχνική της ακουαρέλας την οποία και έχει καταπιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του «Θρεττανελό» Παρθενίου & Κολοκοτρώνη μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

https://www.facebook.com/paylos.stollas

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon