Car Seat Headrest - Twin Fantasy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο θυμόσοφος λαός λέει ''ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβεται'' και εμείς για την περίπτωση του Will Toledo των Car Seat Headrest θα προσθέταμε ότι και το ταλέντο δεν κρύβεται. Για την ακρίβεια ο Will έχει τεράστιο ταλέντο, κατι που το καταλάβαμε οριστικά με το προ διετίας ''Teens Of Denial''. Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, ο Toledo συνδυάζει την cool συνθετική δεινότητα του Stephen Malkmus με την στιχουργική αμεσότητα του Conor Oberst. Το ''Teens Of Denial'' ήταν ένας σοκαριστικός δίσκος και δικαίως θα βρίσκεται στους κορυφαίους της δεκαετίας που διανύουμε. Λογικό είναι ότι μετά από αυτόν τον θρίαμβο, όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω στους Car Seat Headrest και στο επόμενο βήμα τους. Το επόμενο βήμα όμως των Car Seat Headrest είναι βγαλμένο από το παρελθόν τους. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Car Seat Headrest, πριν υπογράψουν στη Matador, είχαν ανεβάσει περίπου δέκα δίσκους στο Bandcamp και με αυτούς άρχισε να δημιουργείται η φήμη τους από στόμα σε στόμα. Ο δίσκος που είχαν ανεβάσει το 2011 είχε τίτλο ''Twin Fantasy'' και αυτός είναι η νέα κυκλοφορία της μπάντας του Will Toledo. Για την ακρίβεια επαναηχογράφησαν το υλικό του 2011, έχοντας πιο επαγγελματική παραγωγή, που σοφά δεν καταργεί τον lo-fi χαρακτήρα των κομματιών, αλλά απλά κάνει τα όργανα να ακούγονται καθαρότερα και δίνει έμφαση στο συναισθηματικό βάθος της ερμηνείας του Toledo. Ο ίδιος ο Toledo πίστευε ότι το ''Twin Fantasy'' είναι μία σπουδαία κυκλοφορία και δεν της άξιζε να μείνει χαμένη στα Bandcamp και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα.

Το προτότυπο υλικό του ''Twin Fantasy'' γράφηκε το 2011, όταν ο Toledo δεν είχε κλείσει καν τα είκοσι, και είναι ένα concept album που αφορά τον ομοφυλοφιλικό έρωτα ανάμεσα σε δύο αγόρια. Προφανώς βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες και το θέμα παρουσιάζεται από την πλευρά ενός teenager, με όλη την ευαισθησία αλλά και τις εύκολες συναισθηματικές κορυφώσεις που αυτός κουβαλά. Κατά κάποιο τρόπο ο Toledo περιγράφει με απόλυτη ευθύτητα αυτά που ο Morrissey στους Smiths απλά άφηνε να εννοηθούν. Η πρώτη αναφορά στον δίσκο υποχρεωτικά γίνεται στο ''Beach Life - In Death''. Ένα δεκατριάλεπτο έπος, που ακόμα και αν ήταν το μοναδικό τραγούδι που ηχογραφούσαν ποτέ οι Car Seat Headrest, είναι ικανό να τους χαρίσει μία θέση στην rock αιωνιότητα. Husker Du, Pavement, R.E.M., Sonic Youth και οι λοιπές δυνάμεις του εναλλακτικού rock θα φουσκώνουν από περηφάνεια για το άξιο τέκνο τους. Καταιγιστικές κιθάρες, εναλλάσσονται με τις απαραίτητες παύσεις για να μετατραπούν σε εθιστικά power pop ριφάκια και ο Toledo να εκτίθεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Το ''My Boy (Twin Fantasy)'' μας εισάγει ιδανικά στο concept του album και τους στίχους του ''Stop Smoking (We Love You)'' ονειρεύεται να τους ακούσει κάθε καπνιστής από τον άνθρωπο που αγαπά. Το ''Sober To Death'' είναι ένα lo-fi διαμαντάκι, σαν αυτά που μας χάριζαν οι Pavement και οι Sebadoh αφειδώς στα '90ς, ενώ το ''Nervous Young Inhumans'' περιέχει μερικές από τις πιο ευφάνταστες μελωδικές γραμμές που έχουμε ακούσει τελευταία. Το ''Bodys'' είναι ακόμα μία απόδειξη του πόσο σπουδαίος συνθέτης είναι ο Toledo και ότι καταφέρνει σε ένα κομμάτι να παρελάσει ολόκληρο το αμερικάνικο εναλλακτικό rock. Στο ''Cute Thing'' οι φασαριόζικες κιθάρες κοντράρονται με pop μελωδίες και ''High To Death'' αρχικά χαμηλώνει τους τόνους και φλερτάρει με τραγουδοποιούς σαν τον Neil Young και τον Ryan Adams, για να επιδοθεί στη συνέχεια σε εμβόλιμα κιθαριστικά μπαράζ. Το ''Famous Prophets (Stars)'' είναι ένα δεκαεξάλεπτο αργόσυρτο και αφηγηματικό κομμάτι, όπου ο Toledo βρίσκει τον χώρο να αναπτύξει την ιστορία του και ο δίσκος κλείνει με το σχεδόν ονειρικό ''Twin Fantasy (Those Boys)''.

Η επαναηχογράφηση του ''Twin Fantasy'' αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τη συνθετική πένα του Will Toledo και αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η δεύτερη φορά μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη. Οι Car Seat Headrest βάζουν δύσκολα σε όλους τους άλλους, ώστε ο καλύτερος δίσκος για το 2018 να μην είναι μία κυκλοφορία του 2011 στο bandcamp και σίγουρα κατοχυρώνονται ως κάποιοι από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της εποχής μας.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon