Εκδήλωση με θέμα "Τρόμος: Όψεις ενός παρία της τέχνης"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Εκδήλωση με θέμα «Τρόμος: Όψεις ενός παρία της τέχνης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην Πάτρα, στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271). Tέσσερεις τοποθετήσεις για τον τρόμο στη λογοτεχνία και την τέχνη γενικότερα θα δώσουν το έναυσμα για μια συζήτηση γύρω από το πώς ο τρομος μπορεί να είναι τόσο οικείος σε όλους μας.

Είναι γνωστό πως ο τρόμος στην τέχνη συναρπάζει, αλλά παραμένει παρίας, ένας φτωχός συγγενής των υψηλών ειδών, μια και η πρώτη του ύλη είναι τα κομμένα κεφάλια, οι μεγάλες αράχνες και το φάντασμα που δε θα δούμε ίσως ποτέ. Από τις ταινίες και τα μυθιστορήματα μέχρι τα κόμικς και τη ζωγραφική, ο τρόμος είναι κάτι που μας γοητεύει αλλά τον αντιμετωπίζουμε την ίδια στιγμή με ένα πνεύμα συγκατάβασης, σαν να απολογούμαστε για την ένοχη απόλαυσή μας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Καζαντζίδης, επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Τρόμος και τρέλα»
Δημοσθένης Παπαμάρκος, συγγραφέας, με τίτλο: «Η ουτοπία του τρόμου: η zombie apocalypse ως επαγγελία της αναρχίας»
Ματίνα Παρασκευά, υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Φιλολογίας με τίτλο «Αίφνης αφήκε κραυγήν τρόμου»
Γιάννης Τσάκωνας, βιβλιοθηκονόμος Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Μακάβριος ερωτισμός».
Τη βραδιά θα επενδύσει με πρωτότυπη μουσική ο Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος των «Deadbeat Escapement», ενώ τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν στο χώρο επιλεγμένες εκδόσεις σχετικές με το θέμα της βραδιάς, με την επιμέλεια του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι».

https://todonti.wordpress.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon