The Noise Figures - Telepath

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό ''Aphelion'', οι The Noise Figures επιστρέφουν με το τρίτο τους δισκογραφικό βήμα. Και αν ο πρώτος δίσκος ήταν αυτός που τους έβαλε στον χάρτη, χάρην των σπουδαίων και κολλητικών singles που περιείχε, ο δεύτερος ήταν αυτός που έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες του συγκροτήματος. Σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του συγκροτήματος έπαιξε ο μεγάλος αριθμός live που πραγματοποίησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που τους έδεσε ακόμα περισσότερο σαν μουσικούς και τους βοήθησε να συγκεκριμενοποιήσουν τον ήχο τους. Έτσι φτάσαμε στο τρίτο βήμα, με τίτλο ''Telepath'', όπου οι προσδοκίες είναι σαφέστατα αυξημένες. Σε αυτόν τον δίσκο το συγκρότημα παίζει ακατέργαστο rock 'n' roll, με σαφείς επιρροές από συγκροτήματα σαν τους Black Angels και έχει αρκετά κομμάτια που συνεχώς κάτι θυμίζουν. Έχει ρεφρέν που ξεσπούν, κάτι που βοηθάει τα κομμάτια να αποτυπώνονται εύκολα στο μυαλό του ακροατή. Εξάλλου αυτό μας το είχαν δείξει από την αρχή οι Noise Figures, με αιχμή του δόρατος το ''Out Of Your Mind'' από τον πρώτο τους δίσκο.

Ο δίσκος ξεκινά με το δυναμικό ''Taste Like Time'', όπου το rock 'n' roll του αμερικάνικου νότου μπλέκει με heavy blues φόρμες και το όλον φιλτράρεται από την pop λογική των Noise Figures. Το ''Strange Medium Child'' θα μπορούσε να ανήκει στις πιο groovy στιγμές των Black Angels και σίγουρα θα συμπεριλαμβάνεται στα highlights των επερχόμενων συναυλιών των Noise Figures. Στο ίδιο μήκος και το ''Strange Forever Young'', ενώ το ομώνυμο κομμάτι είναι ένας garage rock δυναμίτης. Το ''Lethargy'' είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει από τον δίσκο και μας θυμίζει όλους τους λόγους που κάποτε αγαπήσαμε τους White Stripes. Στα δυόμιση λεπτά του ''Never Sleep'' καταλαβαίνουμε ότι ψυχεδελικό garage δεν γράφουν μόνο στο Τέξας αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και ο δίσκος κλείνει με το αρχικά αργόσυρτο και σχεδόν υπνωτικό, για να καταλήξει με ένα καθαρτικό ξέσπασμα ''Glow Electric'', το οποίο επίσης είναι από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν. Στα συν του δίσκου η πολύ καλή παραγωγή του Άλεξ Μπόλπαση, που δίνει έμφαση στη rock δυναμική του συγκροτήματος. Με το ''Telepath'' οι Noise Figures προσθέτουν ακόμα ένα κεφάλαιο στην ήδη ενδιαφέρουσα διαδρομή τους και δείχνουν ότι ο όρος ''alive and kicking'' τους ταιριάζει απόλυτα.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon