Preoccupations - New Material

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο δεύτερος δίσκος των Preoccupations, τρίτος αν συνυπολογίσουμε και αυτόν που είχαν κυκλοφορήσει ως Viet Cong, έρχεται για να τους τοποθετήσει οριστικά στις μεγαλύτερες δυνάμεις του σύγχρονου κιθαριστικού underground. Έχοντας καθιερώσει το δικό τους ήχο, που ενίοτε φλερτάρει μεταξύ οργανωμένου θορύβου και χάους, οι Preoccupations συνεχίζουν από εκεί που μας άφησαν με το ντεμπούτο τους. Μόνο που εδώ οι μελωδίες τους βγαίνουν πιο μπροστά και δεν καλύπτονται πίσω από εκκωφαντικά κιθαριστικά μέρη. Μην φανταστεί βέβαια κανείς ότι έγιναν γλυκανάλατοι, εξάλλου αυτό θα ήταν αδύνατο αφού μιλάμε για τους Proccupations. Η post punk λογική είναι η σταθερά τους και το συγκρότημα κινείται στην ευρύτερη κατεύθυνση που αυτή ορίζει. Στα μεγάλα ατού της μπάντας, ότι έχει φοβερές συνθετικές ιδέες που εξελίσσονται σε σπουδαία κομμάτια, και σε καμία περίπτωση δεν αναλώνονται σε μία στείρα επανάληψη ενός στυλ. Και αυτό είναι κάτι σημαντικό που τους διαφοροποιεί από κάθε λογής θιασιώτες του post punk, που συναντάμε γύρω μας και είναι υπερβολικά στυλιζαρισμένοι.

Το ''New Material'' περιέχει οχτώ κομμάτια, παραμένοντας σταθεροί στην λογική να κυκλοφορούν μικρής διάρκειας δίσκους, που έχουν σφιχτοδεμένο περιεχόμενο. Έτσι αποφεύγουν την φλυαρία και την τοποθέτηση κομματιών με απροδιόριστο λόγο ύπαρξης στους δίσκους τους. Ο δίσκος ξεκινά ορμητικά με το ''Espionage'' που μας θυμίζει πόσο επίκαιροι εξακολουθούν να είναι οι Public Image Limited, σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album. Με το ''Decompose'' οι Preoccupations μας δείχνουν την πρόοδό τους ως συγκρότημα, αφού εντάσσουν διαφορετικά στοιχεία στον ήχο τους και μπλέκουν στα χωράφια των πρώιμων Tv On The Radio. Το ''Disarray'' είναι ένα εξαιρετικό single, πιασάρικο και ταυτόχρονα πορωτικό. Στο ''Manipulation'' γίνονται πιο εσωστρεφείς, ρίχνοντας τους τόνους, ενώ στο ''Antidote'' θυμούνται την πιο χαοτική πλευρά. Ακόμα ένα εν δυνάμει single είναι το ''Solace'', το οποίο φέρνει στο νου τους ομοϊδεάτες Diiv. Στο τέλος συναντάμε το ''Compliance'', το οποίο θτυμίζει την shoegaze πλευρά των M83, και πολύ πιθανά κλείνει πονηρά το μάτι για το τι μπορούν να κάνουν στο μέλλον. Με το ''New Material'' οι νεαροί Καναδοί κάνουν ακόμα ένα βήμα μπρος τα μπρος, γίνονται πιο πολυσσυλλεκτικοί, χωρίς όμως να χάνουν τον οργισμένο χαρακτήρα των πρώτων ηχογραφήσεων τους. Τα pop hooks που υπάρχουν τους καθιστούν πιο προσβάσιμους σε μαζικότερα ακροατήρια, αλλά σίγουρα παραμένουν από τα βασικότερα μέλη του αμερικάνικου undergound. Άλλοτε μελαγχολικοί και άλλοτε οργισμένοι, οι Proccupations μόλις κυκλοφόρησαν έναν δίσκο αστικής αποσύνθεσης με το γκρι του εξωφύλλου τους να είναι το χρώμα που χαρακτηρίζει και τη μουσική τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon