"Golden Dawn Girls": H τελευταία προβολή του φετινού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Golden Dawn Girls
Σκηνοθεσία: Håvard Bustnes | 94’ | 2017 | Νορβηγία

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη να ερευνηθούν οι αιτίες ενός τέτοιου φαινομένου. Η είσοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που απασχολεί δημοσιογράφους, ερευνητές και σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Håvard Bustnes κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης και να κινηματογραφήσει ‘τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής’. Μέσα στο διάστημα που η ηγετική ομάδα βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού ο Bustnes παρακολουθεί την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην προσπάθειά τους να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εκλογών του 2015.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ντοκιμαντέρ που κοιτάζει «μέσα» στα σπίτια, στα γραφεία και στην καθημερινότητα των γυναικών γύρω από τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ένα ντοκιμαντέρ «αποκαλυπτικό και συναρπαστικό» (Screendaily), αλλά και με στοιχεία «αποτρόπαια κωμικά» (Variety).

Τρέιλερ της ταινίας:

Οι προβολές γίνονται σε συνδιοργάνωση με το Moving Docs και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και σε συνεργασία με το Al Jazeera English, το Witness - Al Jazeera, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Aθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Golden Dawn Watch, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το Vouliwatch και την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος Jail Golden Dawn.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους | Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τετάρτη 9 Μαΐου στις 21.45 στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον)

Για περισσότερες πληροφορίες:
CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | [email protected]

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs και το 2017 ίδρυσε το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Τρέιλερ CineDoc 2017-18: https://vimeo.com/233808174

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon