Ξεκινά η 2η τοιχογραφία στο 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras "ArtWalk 3" με τον BILOS

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras ArtWalk 3 ξεκίνησε με την προσδοκία να δημιουργήσει μία νέα καλλιτεχνική ταυτότητα στην πόλη!
Η 2η τοιχογραφία ξεκινά και το ArtWalk 3 υποδέχεται πίσω στην γενέτειρά του τον Πατρινό καλλιτέχνη BILOS.

O BILOS γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988 και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Έργων και Υποδομής στο ΤΕΙ Πατρών, όπως επίσης και      MA Communication Design  στο Norwich University of the Arts. Την πρώτη του απόπειρα με spray την πραγματοποίησε το 2001, ενώ η πιο έντονη και συστηματική του δραστηριοποίηση στον κόσμο του graffiti έγινε από το 2006 και έπειτα.

Ο Πατρινός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει αρκετές εικαστικές παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Όπως και οι περισσότεροι street artist, έτσι και αυτός ξεκίνησε με το «wild style». Στη συνέχεια αφαίρεσε αρκετά στοιχεία που μπορεί να χαρακτηρίζουν ένα old school graffiti, όπως βέλη, 3d σκιές και συνθέσεις μεταξύ των γραμμάτων. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στην δουλειά του BILOS, είναι το στοιχείο της καμπύλης. Έπαψε να ασχολείται με τις τέλειες ευθείες καθώς έχει αναφέρει και ο ίδιος «Όταν σχεδιάζεις σε τοίχο όπου χρησιμοποιείς ολόκληρο το σώμα σου οι καμπύλες προκύπτουν πιο φυσικά από την κίνηση του σώματος». Τα τελευταία χρόνια επανάφερε στοιχεία και ευθείες, πιθανό αποτέλεσμα του σχεδιασμού στον υπολογιστή.

Ο BILOS  έχει ζωγραφίσει σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία και Βουλγαρία.

Το έργο που θα φιλοτεχνήσει στην Πάτρα, θα βρίσκεται στην οδό Κύπρου 11 & Αθηνών και οι λάτρεις της street Art θα μπορούν να τον απολαύσουν ζωντανά από τις 14  έως και τις 19 Μαΐου.

O BILOS τα Τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρακολουθήστε  το έργο του στη σελίδα και τα social media του:
https://www.instagram.com/_bilos_/
http://bilosmantho.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon