Προβολή της ταινίας "20000 Μέρες στην Γη" στις Σκάλες Αγίου Νικολάου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο “γυμνός οφθαλμός”  και "Το Χασομέρι" παρουσιάζουν την ταινία "20000 Μέρες στην Γη" την Παρασκευή 25 Μαίου στις Σκάλες Αγίου Νικολάου. Στην ενημέρωση προς τα μέσα, ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας αναφέρει: "Μιά ανοικτή προβολή-κέρασμα από τον "γυμνό οφθαλμό" και "Το Χασομέρι" με την πολύτιμη συμπαράσταση όλων εκείνων των συνοδοιπόρων, που στήριξαν τις προβολές του ¨γυμνού οφθαλμού" στο μικροΠΑΝΘΕΟΝ.

Από την άλλη, η προβολή είναι μιά έμπρακτη απάντηση, ότι ο Κινητός Κινηματογράφος είναι πάντα εδώ και η θεσμοποίησή του δεν είναι υπόθεση της Δημοτικής αρχής, αλλά των δημοτών.
Ο Δήμος έκανε, ότι έκανε. Η σειρά μας τώρα!!!"

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
τόπος:
 Σκάλες Αγίου Νικολάου
ημερομηνία: Παρασκευή / 25 Μαίου 2018
ώρα: 9.30 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
διοργανωτές: 
"γυμνός οφθαλμός" - "Το Χασομέρι"
υποστηρίζουν: Η Κατσαρόλα της Τούλας / Μασασούρας / ΜεζεδοΤεχνείον / Σούσουρο / Φουνταριστοί /  Canto 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
20000 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ των Iain Forsyth / Jane Pollard
(20000 Days On Earth, Ην. Βασίλειο, φιξιόν-ντοκιμανταίρ, έγχρωμο, 97')

Έπειτα από μια ολιγόλεπτη εισαγωγή, κατά την διάρκεια της οποίας ένα φρενήρες μοντάζ προσπαθεί να συνοψίσει την μέχρι τώρα ζωή (ή τις 19.999 συνολικά μέρες στη Γη!) του Νικ Κέηβ μέσα από πλάνα αρχείου και φωτογραφίες, η ταινία πετυχαίνει τον δημοφιλή μουσικό να ξυπνά στην κρεβατοκάμαρά του με τη γυναίκα του κοιμισμένη ακόμη δίπλα του... 
Αυτό που ακολουθεί είναι ένα σχεδόν συνειρμικό και σταθερά αιφνίδιο πανόραμα ενός πολυπρόσωπου καλλιτέχνη, δοσμένο μέσα από την απροσδόκητα εξομολογητική διάθεση του ιδίου και χάρη σε έναν δεξιοτεχνικό συνδυασμό ντοκιμανταίρ και μυθοπλασίας, που κατορθώνουν να ξεδιπλώσουν τον Κέηβ ως μια πολυσχιδή περίπτωση ανθρώπου πίσω από τον δημόσιο μύθο.

Μια από τις ομορφότερες και πιο πρωτότυπες ταινίες, που έχουν γίνει στο είδος της, το (τιμημένο με το βραβείο σκηνοθεσίας και μοντάζ στο Φεστιβάλ Σάντανς 2014) "20.000 Μέρες Πάνω στην Γη" δεν παρέχει μοναχά ένα προσωρινό εισιτήριο ελευθέρας στο μυαλό και την ιδιοσυγκρασία μιας συναρπαστικής περίπτωσης μουσικού, αλλά αποτελεί κι ένα ντοκιμανταίρ, που θα έπρεπε στο εξής να γίνει πρότυπο προς μίμηση. - Λ.Κ. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon