Σεμινάριο Υποκριτικής & Stage Performance με τον Λάμπρο Φιλίππου στο θέατρο Act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Σεμινάριο Υποκριτικής και Stage Performance με τον Λάμπρο Φιλίππου.

Ο Λάμπρος Φιλίππου είναι ηθοποιός, τραγουδιστής και δάσκαλος υποκριτικής και performance. Ζει και εργάζεται στο Los Angeles της Αμερικής, όπου έχει ιδρύσει το LFacting studio of Drama and Stage Performance. Η επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολυετή συνεργασία στο θέατρο με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό (2005-2010), μία δική του σκηνοθεσία στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου της παράστασης «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» (2013) , συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες και περιοδείες με τα μουσικά σχήματα YIANNEIS και World Dog. Τα τελευταία χρόνια επιστρέφει κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τη βάση του στοLos Angeles, όπου διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης και το σπάσιμο των patterns που προέρχονται από την επίδραση των κοινωνικών συνδρομών επάνω στον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο, γεννούν φόβο και πλήττουν την ελευθερία της έκφρασής του. Πιστεύει πως η έκφραση οφείλει να ανατραφεί με αλήθεια και ελευθερία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό και τις δημιουργίες του Λάμπρου Φιλίππου, μπορείτε να ανατρέξετε στο labrosfilippou.com

——————————————————————————————————————

Ας ξεκινήσουμε από το σημείο μηδέν, όπου δεν υπάρχει τίποτα. Κυρίως, όμως, δεν υπάρχει φόβος. Όπου δεν υπάρχει φόβος, αυτό που μένει είναι η ελευθερία. 

Το μάθημα αυτό είναι ανοιχτό προς όλους• ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, ποιητές, χορευτές, σκιτσογράφους, designers, multimedia artists, intermedia artists, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες κινηματογράφου, σκηνοθέτες θεάτρου, ζωγράφους κ.α. 

Φέρτε τους μονολόγους σας, τους διαλόγους σας, τα μουσικά σας όργανα*, 

τα μικρόφωνά σας, τις pointe σας, τα ποιήματά σας, τις αρχιτεκτονικές μελέτες σας, τις κάμερές σας και ό,τι άλλο προαιρείσθε και ελάτε να φτιάξουμε κάτι όμορφο. 

Ο δάσκαλος σε αυτό το μάθημα είσαι εσύ. Εσύ οδηγείς. Εγώ θα είμαι ο βοηθός σου. 

Εμπιστοσύνη στο σώμα. Το σώμα ξέρει.

__

Η ελευθερία ως επιλογή.

Ο φόβος για έκφραση ως επαναλαμβανόμενο συμπεριφορικό μοτίβο (pattern).

__

Αυτό το μάθημα θα ξεκινήσει με μουσική και θα πορευτεί με μουσική, μέχρι το τέλος.

__

Η ανθρώπινη ύπαρξη ισορροπεί ανάμεσα στο φόβο της μοναξιάς (απόρριψη, αποτυχία, περιθώριο, αποκοπή από το σύνολο κ.α.) και στην πιθανότητα της ελευθερίας. Όπου δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει ελευθερία. Όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει πιθανότητα για ελευθερία.

__

Η αλήθεια ως η μοναδική οδός.

Η ελευθερία ως η βάση και το αποτέλεσμα για την έκφραση.

Το σπάσιμο των patterns και η κατάργηση των comfort zones.

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Ημέρες: 15-19 Σεπτεμβρίου
Ώρες: 5-9μ.μ.
Κόστος: 90€ κανονικό, 80€ φοιτητές/άνεργοι
* ο χώρος κλιματίζεται και διαθέτει πιάνο.

Καθημερινό πρόγραμμα Σεμιναρίου:

- 35 λεπτά σωματική άσκηση (yin yoga, stretching, meditation, ζέσταμα και ενδυνάμωση, ενεργοποίηση και ενίσχυση του αναπνευστικού μηχανισμού, άνοιγμα των ηχείων)
- 25 λεπτά φωνητικό ζέσταμα (χαλάρωση της γλώσσας, ζέσταμα των φωνητικών χορδών, ενεργοποίηση της μάσκας, άνοιγμα των ηχείων)
- 3 ώρες ασκήσεις υποκριτικής (η ελευθερία, η αλήθεια, το σπάσιμο των patterns, η μουσικότητα του λόγου)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon