Daphne and the Fuzz: ''Ξέραμε ότι κάνουμε έναν ηλεκτρονικό και χορευτικό δίσκο''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πριν από λίγο διάστημα οι Daphne and the Fuzz κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο ''2ΑΜ'' από την Inner Ear. Σίγουρα κινείται σε πιο χορευτικούς ρυθμούς σε σχέση με το ντεμπούτο τους, κάτι που δείχνει ότι κά-ποια πράγματα έχουν αλλάξει στο συγκρότημα. Με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία επικοινωνήσαμε με την Δάφνη Λάζου, φωνή και ψυχή των Daphne and the Fuzz, για να μας μιλήσει για το ''2AM'' αλλά και γενικότερα για το συγκρότημα.

 

Με τον καινούργιο σας δίσκο κάνατε μία μεγάλη ηχητική στροφή σε σχέση με το ντεμπούτο σας. Πως προέκυψε αυτό;

Στο ντεμπούτο μας ο ήχος και η παραγωγή ήρθαν να υποστηρίξουν τα κομμάτια που είχαν γραφτεί σε ένα διάστημα 4 χρόνων. Στον καινούργιο δίσκο είχα πιο ξεκάθαρο από την αρχή τι περίπου ήθελα να κάνω. Έγραψα πιο δυναμικά κομμάτια, ήδη από τα demos ξέραμε ότι  κάνουμε έναν ηλεκτρονικό, χορευτικό δίσκο και, σε συνδυασμό με τη μουσική που ακούγαμε εκείνο τον καιρό, ήρθε τελικά αρκετά φυσικά όλο αυτό.

Ποια είναι τα πλάνα σας για την προώθηση του δίσκου το επόμενο διάστημα;

Προς το παρόν στήνω ένα πιο minimal live set που θα εξυπηρετεί την ηλεκτρονική αισθητική του ''2ΑΜ'' και ταυτόχρονα θα μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κινούμαστε πιο εύκολα σε live εκτός Αθηνών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνονται και live με full band. Ταυτόχρονα οργανώνουμε το επόμενο βιντεοκλιπ!

Θεωρείτε ότι η ανάμιξη του Ντέιβιντ στην παραγωγή του δίσκου συνέβαλε καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα;

Επειδή όλη η διαδικασία της παραγωγής είχε γίνει πολύ μεταξύ μας, ο Βασίλης (μπασίστας των Daphne and the Fuzz) ήταν παραγωγός και μέχρι τις μίξεις μόνο η μπάντα είχε ακούσει αυτό που συνέβαινε και πιστεύαμε ότι χρειαζόμασταν ένα τρίτο αυτί να πάρει το υλικό και να του δώσει μια ακόμη διάσταση. Αυτό και έγινε με τον Ντέιβιντ, τον οποίο θεωρήσαμε ιδανική περίπτωση λόγω της εμπειρίας και της αισθητικής που έχει στο συγκεκριμένο είδος. Νομίζουμε ότι πράγματι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους!

Θα δίνατε κάποιο κομμάτι σας ως soundtrack τηλεοπτικής διαφήμισης εάν η αμοιβή ήταν ικανοποιητική;

Εάν και ακούγεται πολύ δελεαστικό καθως μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την μπάντα και να κάνει ένα από τα κομμάτια μας αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινο , σίγουρα δεν είναι η πρώτη μας σκέψη για την πορεία τον κομματιών και εννοείται πως ποτέ δεν θα δίναμε ένα κομμάτι για ενα προϊόν/υπηρεσία/σκοπό, που δεν θα μας άρεσε ή με τα οποία δεν θα συμφωνούσαμε.

Με ποιον  Έλληνα σκηνοθέτη θα θέλατε να συνεργαστείτε σε ένα videoclip;

Πιστεύω πως ο πρώτος σκηνοθέτης στον οποίο θα μπορούσα να εμπιστευτώ videoclip που δεν θα γυρίσω εγώ είναι ο Αλέξανδρος Βούλγαρης. Πέραν του ότι θαυμάζω παρά πολύ το σύνολο της δουλειάς του, οφείλω να πω πως με έχει επηρεάσει και εμένα σε πολλούς καλλιτεχνικούς τομείς.

Ποιες είναι οι βασικές πηγές έμπνευσης για τους στίχους σας;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο σχετικά με αυτά που γράφω. Είναι θέματα που με απασχολούν την εκάστοτε στιγμή. Ως επί το πλείστον με απασχολεί η αναζήτηση του ποια είμαι, και η σχέση μου με τους άλλους ανθρώπους (ω, ο έρωτας) και όλα αυτά που μας υπερβαίνουν (ω, το σύμπαν). Μπορεί μεγαλώνοντας να θέλω να γράψω για κοινωνικοπολιτικά θέματα, κάτι που δεν μου βγαίνει καθόλου φυσικά στην παρούσα φάση. Ποιος ξέρει…  Από την άλλη θα ήθελα να γράφω περισσότερο για πιο καθημερινές καταστάσεις, ένα μέρος, ένα πρόσωπο που μου έκανε εντύπωση, μια απλή ιστορία.

Έχετε παίξει κάπου που το μετανιώσατε εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν;

Δυστυχώς οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές. Έχει τύχει να παίξουμε και να το μετανιώσουμε αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε κάτι θετικό ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Τι μουσικές ακούγατε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ‘’2AM’’;

Έχω φτιάξει ένα playlistστο Spotify με 28 κομμάτια που ακούγαμε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και το καθένα με τον τρόπο του επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα του 2ΑΜ. Το μοιράζομαι μαζί σας εδώ.  https://open.spotify.com/playlist/3nOwKbsDJqwXk0eSiLQzbM

Ένα συγκρότημα με πολλά likes στο facebook ή πολλούς followers στο instagram βοηθιέται ως προς την εμπορική του επιτυχία;

Σίγουρα βοηθάει αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.  Φυσικά πρώτα από όλα έρχεται η καλή μουσική. Μετά, άλλες φορές πιο γρήγορα άλλες πιο αργά, τα υπόλοιπα βρίσκονται.

Στα live σας προσπαθείτε να αποδώσετε πιστά τις ηχογραφήσεις του δίσκου ή παρουσιάζετε μία διαφορετική οπτική των κομματιών σας;

Σε πρώτη φάση θα παρουσιάσουμε το καινούργιο υλικό όπως είναι, ενώ τα πιο παλιά κομμάτια έχουν έρθει πιο κοντά στον ήχο του 2ΑΜ. Μας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα αυτή η προσέγγιση και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε και live!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon