Το Ροκφόρ παρουσιάζει τον Moderator και τον Apanemic

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

To Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το Ροκφόρ φιλοξενεί δύο από τους πιο καταξιωμένους έλληνες downtempo/trip hop παραγωγούς. O Moderator και ο Apanemic θα ανέβουν στα decks του Ροκφόρ για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη σινεματικά ηχοτοπία εμπλουτισμένα με downtempo/hip hop/psych αναφορές.

Σάββατο 15 Δεκέμβρη//Moderator & Apanemic//Ροκφόρ//Πάτρα

"Με έδρα του την Αθήνα ο Moderator χτίζει σινεματικά ηχοτοπία με μια τόσο ευρεία γκάμα επιρροών, που χωράει από lounge και hip hop μέχρι soundtrack ιταλικών ταινιών τρόμου, oldschool soul και rockabilly. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως φανερώνεται και μέσα από τους δίσκους του The World Within και Sinner's Syndrome, τον κατοχυρώνει ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και εκλεκτικούς παραγωγούς της ευρωπαϊκής downtempo/trip-hop σκηνής."

Links:
https://moderator.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/TheModeratorMusic/
https://soundcloud.com/the-moderator-1

O Apanemic, γεννημένος στα Ιωάννινα, παρακολουθεί το hip hop από τα τέλη του '90, συμμετέχοντας από το 2002 σε διάφορα εγχώρια hiphop σχήματα και projects. Το 2008 καταπιάνεται αποκλειστικά με την instrumental, sample based music production, παράγοντας ένα είδος οργανικής μουσικής που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε samples από δίσκους βινυλίου, χρησιμοποιώντας ένα Akai MPC 2000XL και ένα 2500, καθώς και αναλογικά μέσα.
Οι επιρροές του, η συλλογή παλιών δίσκων και η αισθητική πάνω στην μουσική ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να καθίσει μπροστά από τα samplers του και να δημιουργήσει. 
Οι ήχοι του προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα από τις αρχές του ‘50 έως τα τέλη του ‘70, με επίκεντρο κομμάτια ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες και με ιδιαίτερη αδυναμία στα ελληνικά.
Σκοπός του είναι να τα αναδείξει και, σεβόμενος τα αρχικά έργα και τους καλλιτέχνες, να τους δώσει νέα πνοή και χαρακτήρα.
Λόγω της ποικιλίας των ήχων που χρησιμοποιεί είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς το τελικό αποτέλεσμα με ακρίβεια, αλλά η αίσθηση που βγαίνει έχει να κάνει με ένα ζεστό, vintage, 
κινηματογραφικό ήχο, αναμεμειγμένο κάποιες φορές με την προσθήκη psych και downtempo στοιχείων. 
Ο ίδιος περιγράφει τη μουσική του σαν ένα μείγμα από Trip Hop / Downtempo / Instrumental Hip Hop, βασιζόμενη στα samples και τον αναλογικό ήχο.
Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το 'Apanemia' EP από την ανεξάρτητη εταιρία Dusted Wax Kingdom και τον Γενάρη του 2016 το 'A Thousand Secrets' EP από την Melting Records σε δίσκο βινυλίου.
Κομμάτια όπως τα «Like The Rain», «Blind Shot», «A Thousand Secrets» κ.ά., έχουν αγαπηθεί από ραδιοφωνικούς παραγωγούς και djs κι έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές και λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς από ραδιόφωνα όπως ο Εν Λευκώ, Pepper 96,6 και πολλά άλλα. 
Τέλος, έχει συμμετοχές σε πολλά live events, festivals και dj sets σε όλη τη χώρα, με αξιοσημείωτες αυτές στο Plisskën Festival, στο TedX Chalkida κ.ά.

Links:
https://apanemic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/apanemic/
https://soundcloud.com/apanemic

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon