Post Lovers - Post Lovers

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Post Lovers είναι ένα καλοκρυμμένο μυστικό της εγχώριας κιθαριστικής σκηνής. Χωρίς τυμπανουκρουσίες και περιττό hype κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους. Οι ίδιοι μας συστήθηκαν μέσα στο 2017 με ένα single και έναν χρόνο μετά μας παραδίδουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Ένας δίσκος που κινείται σε indie pop μονοπάτια, δίνοντας έμφαση στις ακουστικές κιθάρες και στα ξεκάθαρα φωνητικά. Οι παραμορφώσεις είναι αρκετά μακριά από τους Post Lovers και είναι σίγουρο ότι οι fans των Magnetic Fields, των Bright Eyes και των Belle & Sebastian θα αποκτήσουν το αγαπημένο τους εγχώριο συγκρότημα. Δίνουν έμφαση στους στίχους, αναφερόμενοι τόσο σε προσωπικά όσο και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Η θέση της γυναίκας στην συγχρονή κοινωνία, η δυσκολία στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως οι ερωτικές, αποτελούν βασικό θέμα της στιχουργικής τους. Και οι στίχοι τους ντύνονται με λυρικές και γλυκόπικρες μελωδίες. Την παραγωγή του δίσκου την έχει αναλάβει ο Coti K. και άνετα μπορούμε να πούμε ότι η τραγοδοποιία των Post Lovers είναι αρκετά κοντά με αυτή των δικών του The Man Fron Managra.

Οι Post Lovers υπηρετούν μία μορφή της pop που πλέον θεωρείται κλασσική. Αυτός ο ήχος έχει υιοθετηθεί από πολλά συγκροτήματα μέσα στις δεκαετίες και ο καθένας από αυτούς προσθέτει τις δικές του προσωπικές πινελιές. Οι Post Lovers παντρεύουν την indie pop με την folk και το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι τουλάχιστον γοητευτικό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι στίχοι και η ερμηνεία της Ελένης Καραγεώργου, που μας δίνει την εντύπωση ότι κάθε λέξη που τραγουδά είναι τελείως βιωματική. Κάθε τραγούδι αποτελεί και μία ιστορία η οποία έχει επενδυθεί με την κατάλληλη μουσική. Κομμάτια σαν το ''Act Sister Act'' και το ''Tiger'' τονίζουν την λυρική πλευρά του συγκροτήματος, το ''On Sundays'' γίνεται πιο alternative με την αμερικάνικη έννοια, ενώ το ''Healing'' είναι μία υπέροχη ακουστική μπαλάντα θυμίζοντας σπουδαίες γυναίκες τραγουδοποιούς του παρελθόντος. Στο ''Fed Up'' γίνοται πιο ''περίεργοι'' και θυμίζουν τον τεράστιο Scott Walker και το ''Missing Dots'' θα το ήθελε να το έχει γράψει η Cat Power. Στο ''Not Here'' παντρεύουν ιδανικά το ανεξάρτητο με το κλασσικό, ενώ η γλυκόπικρη γεύση του ''A To Do List'' είναι απολύτως εθιστική. Στο ''Dream Seesion'' θυμίζει συγκροτήματα της Morr και τις πιο αφαιρετικές στιγμές των Stereolab και το ''Being'' με τα ρυθμικά τύμπανα είναι από τις πιο up tempo στιγμές τους.

Το ντεμπούτο των Post Lovers περικλύει πολλά από τα πράγματα που αγαπάμε όσοι ακούμε indie pop. Έξυπνες μελωδίες, χαρακτηριστικά φωνητικά και κατάθεση ψυχής. Έχει πολλές κλασσικές αναφορές, αλλά ταυτόχρονα είναι σύγχρονο. Είναι από τους δίσκους που θα μπορούσε να έχει κυκλοφορήσει πριν από κάποια χρόνια, αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και κάποια χρόνια αργότερα. Δηλαδή έχει αποστασιοποιηθεί από την εποχή που κυκλοφορεί. Είναι ένας σπουδαίος δίσκος, με δεκατρία υπέροχα κομμάτια και χωρίς καθόλου fillers, που ακούγεται με τη μία και όταν τελειώσει απλά πατάς πάλι το play για να ανακαλύψεις και άλλα πράγματα που σου διέφυγαν από το ηχητικό σύμπαν των Post Lovers.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon