The Man From Managra - King Time

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά των The Man From Managra έρχεται δύο χρόνια μετά το εξαιρετικό ''Half A Century Sun''. Η νέα δουλειά έχει τίτλο ''King Time'' και κυκλοφορεί και αυτή από την Inner Ear. Κυρίαρχη μορφή των The Man From Managra είναι ο Coti. Ένας από τους σημαντικότερους και πολυπράγμωνες ανθρώπους της εγχώριας σκηνής. Τόσο ώς δημιουργός, όσο και ως παραγωγός σε δουλειές τρίτων. Ας μην ξεχνάμε πως ο Coti υπήρξε ο παραγωγός και ουσιαστικά συνδιαμορφωτής του ήχου των Στέρεο Νόβα. Και το ποιο ήταν το εκτόπισμα των Στέρεο Νόβα δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε για άλλη μία φορά εδώ. Σαν παραγωγός έχει συνεργαστεί με μουσικούς σαν τους Raining Pleasure, Bokomolech, Παύλο παυλίδη, Γιάννη Αγγελάκα, Ονειροπαγίδα κ.α. και μόλις πριν από λίγους μήνες είχε υπογράψει την παραγωγή στο ντεμπούτο album των Post Lovers. Σαν δημιουργό τον είχαμε γνωρίσει κυρίως ως μουσικό της ηλεκτρονικής μουσικής, μς αρκετές ambient ανησυχίες. Οι The Man From Managra όμως είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση. Σε αυτούς βλέπουμε τον Coti ως τραγουδοποιό που παίζει με τις pop/rock/folk φόρμες. Τα τραγούδια του είναι ανεξάρτητα από το hype της εποχής. Μπορούμε να πούμε ότι φέρουν πάνω τους τη στάμπα του κλασσικού, μιας και θα μπορούσαν να έχουν κυκλοφορήσει οποιαδήποτε εποχή, είτε αυτή ήταν τα '60ς του ''Forever Changes'' των Love είτε τα ΄90ς του ''The Boy With The Arab Strap'' των Belle & Sebastian.

Το ''King Time'' είναι η φυσική συνέχεια του προκατόχου του. Και εδώ οι συνθέσεις είναι άλλοτε φωτεινές και άλλοτε γλυκόπικρα μελαγχολικές. Πάντοτε έχουμε όμως να κάνουμε με όμορφα τραγούδια που διεγείρουν τον συναισθηματικό κόσμο του ακροατή. Το ''In The Light Of Things'' είναι ένα ηλιόλουστο κομμάτι που σκορπάει ευφορία από το το πρώτο άκουσμα, ενώ στο ''Tonight'' η φωνή του Coti δένει αρμονικά με αυτή της Σtella, δημιουργώντας το δικό τους ''Ciao!'' των Lush/Jarvis Cocker. Η λυρική πλευρά του αναδεικνύεται σε κομμάτια σαν το ''Run Down Town'' και ''All Resistance Is Futile'' και στο ''Set Sail'' η διακριτική παρουσία των πλήκτρων δίνει ένα πιο σύγχρονο ήχο στο κομμάτι. Η μεγαλύτερη αυτοπεποίθεση που έχει πλέον ως ερμηνευτής είναι έκδηλη στο ''Here Are We Now'' και δεν διστάζει να ακουστεί σαν τον Bryan Ferry, ενώ στο ''Sing Your Heart Out'' η λιτή ενορχήστρωση αναδεικνύει μία από τις καλύτερες συνθέσεις του. Ο δίσκος κλείνει με την εύθραυστη μελαγχολία του ''The Church Bells''.

Αυτοί που αγάπησαν το ''Half A Century Sun'' θα κάνουν το ίδιο με το ''King Time''. Ένας δίσκος που βασίζεται στη δύναμη των συνθέσεών του και αποφεύγει τα ευφάνταστα στουντιακά στολίδια. Οι μελωδίες είναι αυτές που κυριαρχούν και γοητεύουν με την αμεσότητα και την ειλικρίνεια τους. Στα συν του δίσκου η μεγαλύτερη πίστη του Coti στην ιδιότητά τους ως ερμηνευτής. Ένας δίσκος για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε εποχής του χρόνου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon