Dury Dava - Dury Dava

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Dury Dava ''έσκασαν'' από το πουθενά στην εγχώρια σκηνή και κατάφεραν να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους. Σύντομα έγιναν talk of the town, εξαιτίας των χαοτικών ζωντανών εμφανίσεων τους, που δεν πραγματοποιούνταν πάντοτε σε συμβατικούς συναυλιακούς χώρους. Η μουσική τους δύσκολα μπαίνει σε καλούπια. Ένα περίεργο κράμα από ψυχεδελικό rock, kraut rock, παραδοσιακούς ήχους, ακόμα και punk, αποτελεί το ηχητικό οπλοστάσιο της πραγματικά ταλαντούχας πεντάδας των Dury Dava. Οι στίχοι τους επίσης κυμαίνονται μεταξύ σουρεαλιστικών περιγραφών, αμφίσημων ερμηνειών και με μία υφέρπουσα τρυφερότητα να διαπερνά τη γραφή τους. Οπότε τι πιο φυσιολογικό για αυτούς να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο, που καταγράφει τον ιδιαίτερο κόσμο των Dury Dava στην αρχική του μορφή. Ο δίσκος δεν είναι αυτό που λέμε εύκολος. Θέλει αρκετές ακροάσεις για να αποκαλύψει τις αρετές του και να εισέλθει ο ακροατής στον πολύχρωμο κόσμο των Dury Dava. Λίγο οι απλωμένες συνθέσεις, λίγο οι πολλαπλές επιρροές τους, οι Dury Dava απαιτούν χρόνο από τον ακροατή. Τελικώς όμως τον ανταμοίβουν και με το παραπάνω.

Η εναρκτήρια ''Αφρική'' είναι ιδανική για εισαγωγή στους Dury Dava, μιας και εδώ συνυπάρχουν οι ψυχεδελικοί ήχοι με χαοτικούς αυτοσχεδιασμούς και μία ακατέργαστη φωνή να απαγγέλνει τις ιστορίες τους. Το ''Τρίπτυχο'' ξεκινά ως ένα νεοψυχεδελικό διαμαντάκι, για να έρθει ένα free jazz κλαρινέτο να το χαλαρώσει και να το οδηγήσει στο δυναμικό κρεσέντο του φινάλε. Το ''Έλα Πάλι Να'' μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αναφέρονται σε κάποια κοπέλα ή σε κάτι άλλο και στο ''Σατανα'' βουτούν σε kraut πειραματισμούς και σε jazzy ατμόσφαιρες. Το ''Ζούπα'' διακρίνεται από μία απεγνωσμένη τρυφερότητα και το ''Καλοκαίρι'' είναι ένας εκ των υστέρων φόρος τιμής στην γενιά των hippies. Η punk στιγμή του δίσκου έχει τον εύγλωτο τίτλο ''Αταξία'', όπου οι Bazooka συναντούν τα πνευστά-ξυραφιές των Magazine. Στα μακροσκελή ''34522'' και ''Ταρλάμπασι'' ξεδιπλώνουν πέρα από τις παικτικές τους ικανότητες και τις πλουραλιστικές επιρροές τους. Από την παράδοση της Μεσογείου στα ψυχεδελικά '60ς και από τη σκηνή του Canterbury στο kraut rock.

Οι Dury Dava κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που θα συζητηθεί. Έναν δίσκο που τους τοποθετεί στα συγκροτήματα που αφήνουν προσδοκίες για το μέλλον. Η δημιουργικότητά τους βράζει και αυτό αποτυπώνεται γλαφυρά στα αυλάκια του ντεμπούτου τους. Δεν κατατάσσονται σε κατηγορίες ούτε ακολουθούν ευκαιριακές μόδες. Το ταλέντο τους τα ξεπερνά όλα αυτά. Το παρόν τους είναι συναρπαστικό αλλά το μέλλον τους προμηνύεται ακόμα καλύτερο.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon