Chickn - Bel Esprit

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα από τα αγαπημένα κλισέ των μουσικογραφιάδων όταν αναφέρονται στην κυκλοφορία του τρίτου δίσκου από έναν καλλιτέχνη, είναι να μιλούν για τον ''δύσκολο τρίτο δίσκο''. Για τον δίσκο που πολλές φορές καθορίζει αν ένα συγκρότημα έχει έρθει για να μείνει ή απλώς εξάντλησε τη δυναμική του με δύο albums και πλέον η κατηφόρα θα είναι γρήγορη. Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά πολλά κλισέ περιέχουν και μεγάλες δόσεις αληθείας. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που το τρίτο album αποτέλεσε την ταφόπλακα για μπάντες, που είχαν συνήθως κυκλοφορήσει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο και ένα πολύ καλό δεύτερο δίσκο. Στη δική μας περίπτωση το ''Bel Esprit'' είναι ο τρίτος δίσκος των Chickn. Προφανώς οι Chickn ουδόλως τους απασχολούν οι θεωρίες των μουσικογραφιάδων και για τρίτο και ''δύσκολο'' album, κυκλοφορούν την πιο pop και fan δουλειά τους. Αν το ντεμπούτο τους ήταν χαμένο σε μακροσκελείς ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς και το ''Wowsers!'' βουτηγμένο στο rock των '70ς, το ''Bel Esprit'' περιδιαβαίνει την rock παράδοση και την αντιμετωπίζει χωρίς ίχνος σοβαρότητας, όπως δηλαδή αρμόζει σε κάθε pop δίσκο που σέβεται τον ευατό του.

Το ''Bel Esprit'' αποτελείται από εννέα κομμάτια διαφορετικά μεταξύ τους, που όμως και με έναν παράδοξο τρόπο, δημιουργούν ένα σφοχτοδεμένο σύνολο. Το tropicalia rock του ομώνυμου κομματιού δίνει μία ηλιόλουστη αίσθηση στο ξεκίνημα του δίσκου, για να ακολουθήσει ο τρίλεπτος δυναμίτης κιθαριστικής pop με το όνομα ''Sweet Geneva''. Τα παιχνιδιάρικα πλήκτρα δίνουν έναν groovy τόνο στο ''Infrared Panda Club'' και το ''Candle Fly'' παραπέμπει στη χαλαρότητα του yacht rock των '70ς. Το rock του ''Wowsers!'' εκπροσωπείται από το ''Moon Underwater'' και μπητλικές αναφορές υπάρχουν σε κομμάτια σαν το ''She 'll Be Apples'' και ''Evening Primrose''. Το ''Die To Make A Living'' φλερτάρει με το kraut rock και ο δίσκος κλείνει με μία sexy και τριπαρισμένη εκτέλεση του ''Chickn Tribe''.

Οι Chickn περνούν καλά και αυτό αποτυπώνεται στις γραμμές του ''Bel Esprit''. Το όνομά τους είναι από τα πλέον hot της εγχώριας σκηνής, τα live τους καταιγιστικά και οι δίσκοι τους έχουν αποσπάσει θετικές εντυπώσεις. Αυτοί όμως εξελίσσονται διαρκώς και σε καμία περίπτωση δεν επαναλαμβάνονται. Βλέπουν το rock σαν εργαλείο έκφραση και όχι σαν μανιέρα επιτυχίας. Για αυτό και για ακόμα μία φορά δοκιμάζουν καινούργια πράγματα και έχουν τον ενθουσιασμό πρωτοεμφανιζόμενων.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon