Real Estate - The Main Thing

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Real Estate συνεχίζουν να είναι πιονέροι της αγνής και ανόθευτης κιθαριστικής pop. Πιστοί στην παράδοση των σπουδαίων Byrds αλλά και των Teenage Fanclub, σκαρώνουν λεπτεπίλεπτα διαμαντάκια που απευθύνονται σε όλες τις ρομαντικές ψυχές αυτού του κόσμου. Το ίδιο πράττουν και σε αυτό το πέμπτο album τους, που έχει τον τίτλο ''The Main Thing''. Οι Real Estate παραμένουν πιστοί στις αξίες τους και ελάχιστα πράγματα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν τους ενδιαφέρουν οι μόδες της εποχής, ούτε αναζητούν το πρόσκαιρο hype. Η κλασσική pop προσεγγίζεται με indie λογική και όσοι κάποτε αγάπησαν τη Sarah Records ή τους Belle & Sebastian, έχουν βρει σε αυτούς μία καινούργια αγαπημένη μπάντα. Έχουν δημιουργήσει το δικό τους δυνατό fanbase και παράλληλα έχουν κερδίσει με το σπαθί τους την αποδοχή των κριτικών. Οι δίσκοι τους είναι το λιγότερο καλοί και σαν μπάντα πάντα κυνηγούσαν τις έξυπνες μελωδίες και όχι τους μουσικούς εντυπωσιασμούς. Στο πρόσωπό τους η Νέα Υόρκη βρήκε τους άξιους εκπροσώπους της ρομαντικής pop.

Στο ''The Main Thing'' η ανεξάρτητη κιθαριστική μουσική μπολιάζεται με ψήγματα soft rock, δίνοντας μία αίσθηση ενηλικίωσης στο τελικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το κομψό ''Paper Cup'' με τη συμμετοχή της τραγουδίστριας των Sylvan Esso, να θυμίζει Style Council. Ο δίσκος ξεκινά με το ταξιδιάρικο ''Friday'' και τα ''November'' και ''The Main Thing'' είναι οι πιο νευρώδεις indie στιγμές τους. Απαλά έγχορδα αβαντάρουν τη μελαγχολία του ''Falling Down'' και το ''Gone'' είναι από τα πιο όμορφα mid tempo κομμάτια του sogbook τους. Η γλυκιά μελωδία και τα φωνητικά του ''Also A But'' κερδίζουν το ενδιαφέρον εξαρχής, ενώ τα ''Shallow Sun'' και ''Silent World'' κινούνται σε folk pop διαδρομές. Τα ''Procession'' και ''You'' μας θυμίζουν τους λόγους που αγαπήσαμε τις ακουστικές στιγμές των Field Mice και ότι οι βασικές αναφορές των Real Estate βρίσκονται στην απ΄ εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Το ''The Main Thing'' μπορεί να στέκει ελαφρώς κάτω από τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, αλλά κερδίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των κιθαριστικών pop δίσκων του σήμερα. Περιέχει πολλά όμορφα τραγούδια και είναι ένας δίσκος που λειτουργεί καλύτερα στην ολότητά του, παρά αποσπασματικά. Εξάλλου οι Real Estate ποτέ δεν επιδίωκαν τα hit singles, αλλά τις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon