Baxter Dury - The Night Chancers

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Baxter Dury μπορεί να φέρει ένα βαρύ επώνυμο για την ιστορία του rock 'n' roll (γιος του Ian Dury), αλλά σε αντίθεση με τους περισσότερους γιους διασήμων, έχει καταφέρει να χαράξει τη δική του αυτόνομη πορεία στον τομέα που διακρίθηκε και ο πατέρας του. Εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια κυκλοφορεί δίσκους, έχοντας δημιουργήσει το δικό του ηχητικό στυλ. Ένα στυλ που δεν μπαίνει εύκολα κάτω από ταμπέλες και ορισμούς, μιας και ο Baxter αρέσκεται να αναμιγνύει μουσικά είδη και φόρμες. Με έναν τελείως φυσικό τρόπο ο Baxter Dury είναι ένας crooner του δρόμου, που δεν διστάζει να βάλει στο ίδιο χαρμάνι τις κατάλληλες δόσεις από γαλλική pop, folk, soul, groovy beats, urban στοιχεία και τις απαραίτητες indie δόσεις. Η ατμόσφαιρα είναι ως επί το πλείστον νυχτερινή και οι στίχοι του προδίδουν τη Βρετανική καταγωγή του. Αν ο Richard Hawley και ο Neil Hannon ήταν οι crooners που αγαπήθηκαν από τη γενιά της brit pop, τότε ο Baxter Dury είναι ο crooner της γενιάς του post punk και του hip hop. Ο τελευταίος του δίσκος ονομάζεται ''The Night Chancers'', είναι φιλόδοξος και έρχεται να μεγαλώσει τη φήμη του Dury, μιας και απευθύνεται σε ακόμα ευρύτερο κοινό.

Ο δίσκος ξεκινά με ένα από τα πιο εντυπωσιακά singles που θα ακούσουμε φέτος. Ονομάζεται ''I 'm Not Your Dog'' και είναι άκρως εθιστικό. Ένα πρωτόλειο disco beat στήνει τον ρυθμό για να ανοίξουν  διάλογο, τα ράθυμα φωνητικά του Dury με τα άκρως αισθησιακά γαλλόφωνα φωνητικά που τον πλαισιώνουν. Ο Baxter Dury προτιμά να απαγγέλνει παρά να τραγουδά, δίνοντας μας απολαυστικά κομμάτια σαν το ''Slumlord'' και το ''Sleep People''. Ως ένας σύγχρονος, αλλά Άγγλος, Serge Gainsbourgh μας συστήνεται στο ''Samurai'' και δεν διστάζει να ραπάρει στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου. Δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι κάνει stalking στο instagram στο ''Carla's Got A Boyfriend'' και βγάζει την ερωτική πλευρά του στο ''Daylight''. Το ''Hello. I'm Sorry'' βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ της κυνικότητας του Jarvis και του ερωτισμού του Marvin Gaye και ο δίσκος κλείνει με το όλο υποσχέσεις ''Say Nothing''.

Ο Baxter Dury περνάει καλά με αυτό που κάνει και αυτό βγαίνει στα κομμάτια του. Αψηφώντας τα παραδοσιακά στυλ, έχει βρει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας. Πάντα στυλάτος, δίνει σημασία τόσο στην εικόνα του όσο και στη μουσική του. Είναι ένας slacker που θέλει να γίνει crooner και δεν τον νοιάζουν ούτε οι περιορισμένες φωνητικές του ικανότητες. Σημασία έχει να έχεις κάτι να πεις και ο Baxter Dury έχει πολλά. Ελίσσεται σαν χαμαιλέοντας από τον ερωτισμό του Barry White, στη coolness του Beck και στις όλο υπονοούμενα μελωδίες του Serge Gainsbourgh. Το ''The Night Chancers'' είναι ένας sexy δίσκος και ο Baxter Dury ο πιο cool τύπος που κυκλοφορεί στο Νησί. Αυτός που θα ήθελες να κάνεις μαζί του μία μπαρότσαρκα μέχρι τελικής πτώσης.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon