The Strokes - The New Abnormal

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Strokes είναι ένα από τα λίγα συγκροτήματα που δικαιούνται να λένε ότι έδωσαν φρέσκια πνοή στο rock 'n' roll τον αιώνα που διανύουμε. Για αυτό αρκούσε μόνο το ντεμπούτο album τους, το ''Is This It'' του 2001. Ένας εντυπωσιακός δίσκος, που εστίαζε στα βασικά συστατικά του rock 'n' roll. Up tempo μελωδίας, μία ρυθμική rhythm section και πολλά πιασάρικα ρεφραίν. Αυτός ο δίσκος αρκεί για να τους εξασφαλίσει μία θέση στη μυθολογία του rock. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αν και κυκλοφόρησαν αρκετούς καλούς δίσκους, με το ''Room On Fire'' να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δισκογραφία τους. Κατά τη γνώμη του γράφοντα, ποτέ δεν κυκλοφόρησαν κακό δίσκο αλλά και ποτέ δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το ντεμπούτο τους. Βλέπετε ποτέ πάλι δεν υπήρξε αυτή η σπίθα που έκανε τους πάντες να στραφούν στους τότε νεαρούς Νεοϋορκέζους στις αρχές των ''00ς. Πρόσθεσαν καινούργια στοιχεία στον ήχο τους, φλέρταραν με τα '80ς, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να ξαναρίξουν μία γερή κλωτσιά στο rock 'n' roll για να το εκτοξεύσουν. Τους ξεπέρασαν ακόμα και μπάντες που επηρεάστηκαν από αυτούς, όπως οι Arctic Monkeys. Ουσιαστικά είναι ανενεργοί από το 2013 και το ''Comedown Machine'', έχοντας κυκλοφορήσει μόνο ένα μέτριο E.P. το ''Future, Present, Past'' το 2016. Αυτή η αποχή σπάει φέτος με την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου που φέρει το τίτλο ''The New Abnormal''.

Οι Strokes του 2020 επιστρέφουν δισκογραφικά ύστερα από αρκετά χρόνια και το minimum που θέλουν να πετύχουν, είναι αυτή η δισκογραφική επιστροφή να έχει λόγο ύπαρξης. Από την πρώτη ακρόαση του δίσκου φαίνεται ότι αυτό επιτεύχθει με χαρακτηριστική ευκολία. Στη καρέκλα του παραγωγού κάθισε ο πολύς Rick Rubin, τα τραγούδια είναι ολοκληρωμένα και η μπάντα μπορεί να αισθάνεται άνετα με το τελικό αποτέλεσμα. Προφανώς οι Strokes του 2020 δεν θα αλλάξουν τη κιθαριστική μουσική, αλλά η πρότασή τους είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ''The Adults Are Talking'' που θυμίζει αρκετά τους A-ha και το single ''Bad Decisions''. Συνολικά έχουν στρέψει το βλέμμα προς το mainstream rock των '80ς και κομμάτια σαν το ''Brooklyn Bridge To Chorus'' και ''Eternal Summer'' είναι οι απτές αποδείξεις. Μπορούν να γράψουν ευαίσθητα pop τραγούδια σαν το ''Selfless'' και το ''At The Door'' και όπως ήταν αναμενόμενο στο δίσκο υπάρχουν και κάποια fillers. Τραγούδια, που χωρίς να είναι άσχημα, δεν έχουν κάτι ξεχωριστό να πουν.

Οι Strokes είναι μία καινούργια περίπτωση τύπου Oasis. Μία μπάντα που πολλοί αγάπησαν στο ξεκίνημά της, αλλά που από ένα σημείο και μετά αγάπησαν να μισούν. Ποτέ δεν κυκλοφόρησαν κάτι άσχημο, αλλά πλέον δεν ήταν τόσο cool. Οι κορυφή κατακτήθηκε για αυτούς στην αρχή της πορείας τους. Το ''This Is Abnormal'' είναι μια χαρά δίσκος και μάλλον αρκετά καλύτερος από ότι περιμέναμε, όσοι τέλος πάντων ασχολούμαστε ακόμα μαζί τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon