O Spike Lee κινηματογραφεί την Νέα Υόρκη της καραντίνας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ο Spike Lee εκτός από κορυφαίος σκηνοθέτης είναι γνωστό ότι τρέφει και μεγάλη αγάπη για την Νέα Υόρκη. Συνδυάζοντας αυτά τα δυο στοιχεία αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα αγάπης, όπως ονόμασε ο ίδιος το μικρού μήκους φιλμ, στους κατοίκους της Νέας Υόρκης που δοκιμάζονται αυτήν την εποχή από την πανδημία και την καραντίνα που επιβλήθηκε.

Οι άλλοτε πολυσύχναστοι δρόμοι, τα γεμάτα πάρκα, οι πολύβουοι σταθμοί των τρένων και τα γεμάτα τουρίστες αξιοθέατα άδειασαν από κόσμο. Μόνο το υγειονομικό προσωπικό παρέμεινε στην θέση του. Ο Lee με την κάμερα του κατέγραψε μοναδικές εικόνες από την έρημη μητρόπολη και τις έδεσε ιδανικά σε ένα video υπό τους ήχους του "New York, New York" του Frank Sinatra.

Το φιλμ του Spike Lee μέσα από την υπέροχη απλότητα του, βγάζει έναν τόνο αισιοδοξίας και ομορφιάς αλλά αποδίδει και την ευγνωμοσύνη σε αυτούς που πρέπει.

Δείτε το παρακάτω ή σε καλύτερη ποιότητα στο προφίλ του Spike Lee στο Instagram εδώ.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon