Προβολή της ταινίας "Ο Άντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H δεύτερη προβολή του "Κινητού Κινηματογράφου 2020" από τον "γυμνό οφθαλμό" έρχεται στον πεζόδρομο της Παντανάσσης.  Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 9.30 το βράδυ, στο Σινέ Παντάνασσα, θα προβληθεί γιά πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη το εξαιρετικό ντοκυμανταίρ "Βαβέλ- Από την σιωπή στην έκρηξη" του Μελέτη Μοίρα, που αναφέρεται στην ιστορία της "Βαβέλ", του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο), και των διεθνών φεστιβάλ που διοργάνωνε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ταινία:
 O 'Αντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά - Ελιζέο Σουμπιέλα
τόπος: Σινέ Παντάνασσα - (πεζόδρομος) Καραϊσκάκη και Παντανάσσης
ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020
ώρα: 9.30 το βράδυ
εισιτήριο: Ελεύθερη Είσοδος
διοργανωτές: "γυμνός οφθαλμός" και NS Sound
υποστηρίζουν: Cine Patra, Βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store
και: Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα

facebook: https://www.facebook.com/events/2746956548910752/
trailer:


H TAINIA
ΑΝΤΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ - Ελιζέο Σουμπιέλα
(Hombre mirando al sudeste - Eliseo Subiela
δράμα, επιστημονική φαντασία, έγχρωμο, Αργεντινή, 105', 1987)

Σκηνοθεσία: Eliseo Subiela
Σενάριο: Eliseo Subiela
Παίζουν: Lorenzo Quinteros (Dr Julio Denis), Hugo Sato (Rantes), Ines Vernengo (Beatriz Dick)
Φωτογραφία: Ricardo de Angelis
Μουσική: Pedro Anzar
Μοντάζ: Luis César D'Angiolillo

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο ψυχίατρος Julio Denis ανακαλύπτει ξαφνικά μιά μέρα, ότι στο Ψυχιατρείο, που είναι Διευθυντής υπάρχει ένας επιπλέον ασθενής.
Ο Rantes υποστηρίζει, ότι είναι από...άλλον πλανήτη και μοιάζει σε όλα με τον άνθρωπο, εκτός από την δυνατότητα να αισθανθεί.
Υποστηρίζει, ότι έχει σταλεί από τον άλλο πλανήτη γιά να μελετήσει την λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου και να βοηθήσει τους πρωχούς στο πνεύμα.
Ο Julio αντιμετωπίζει τον Rantes με συγκρατημένη δυσπιστία, κάτι, που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, όταν ο περίεργος επισκέπτης αρχίζει να αποκτά όλο και περισσότερη επιρροή στους άλλους τροφίμους της κλινικής, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν σαν Μεσσία.

Μιά δυνατή αλληγορία γιά το λογικό και το παράλογο και την αντιμετώπιση του διαφορετικού.

Η ταινία υπήρξε η επίσημη πρόταση της Αργεντινής γιά το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1988, αλλά, όπως και η "Σκοτεινή Πλευρά της Καρδιάς", δεν κατάφερε, τελικά, να μπει στην πεντάδα.

Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Mια δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon