Underground Diamonds :: May - June 2020

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχουμε φτάσει ήδη στα μισά του 2020 και οι κυκλοφορίες βγαίνουν με αμείωτο ενδιαφέρον. Woods, Rolling Blackouts Coastal Fever, Nadine Shah, No Age, το project του Paul Banks υπό το όνομα Muzz, κυκλοφόρησαν αξιόλογους δίσκους το δίμηνο που μας πέρασε. Ειδική αναφορά στους δικούς μας Goodbye Bedouin, δίσκος που θα πρέπει να ανακαλυφθεί από αντίστοιχες μη εγχώριες στήλες. Καλή ακρόαση!

1. THE ENTIRE CAST - ON HOLIDAY

Το 2014 οι No Coda κυκλοφόρησαν το δίσκο με τίτλο The Entire Cast και έξι χρόνια μετονομάστηκαν (άγνωστο το γιατί) σε The Entire Cast παρουσιάζοντας το (πρώτο τους ή δεύτερο?όπως το πάρει κανείς) άλμπουμ On Holiday. Στα τριάντα επτά λεπτά του δίσκου βρίσκουμε εννέα άκρως ισορροπημένα τραγούδια με κιθαριστική mid tempo διάθεση που θα θυμίσουν αρκετές μπάντες προς εικοσαετίας.


2. JETSTREAM PONY - JETSTREAM PONY 

Με την πρώτη ολοκληρωμένη ακρόαση του ομώνυμου δίσκου των Jetstream Pony το μυαλό μου πήγε χρόνια πίσω, στην αντίστοιχη ακρόαση του επίσης ομώνυμου των The Pains Of Being Pure At Heart. Ο Shaun Charman πρώην drummer στους Wedding Present και η Beth Arzy πρώην τραγουδίστρια στους Trembling Blue Stars & Aberdeen είναι τα δυνατά χαρτιά στη σύνθεση των Jetstream Pony όπου αναδεικνύουν και αναμειγνύουν γοητευτικά shoegaze μελωδίες με 90's indie pop αισθητική.


3. PEAKING LIGHTS - ESCAPE

Ο Aaron Coys και η Indra Dunis πέρα από το ότι μοιράζονται την κοινή τους ζωή, έχουν επιλέξει το ίδιο μονοπάτι και στη μουσική. Το Escape είναι ο όγδοος studio δίσκος των Peaking Lights στον οποίο ακούγονται διάφορα ωραία πραγματάκια. Έτσι λοιπόν κάτω από την ηλεκτρονική παλέτα που είναι η βάση του άλμπουμ, έχουν προστεθεί σε αυτή ένα dub πέπλο με ποπ, ψυχεδελικές και acid πινελιές δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα, η κάπως μεγάλη διάρκεια κάποιων τραγουδιών που ίσως κουράσει τον ακροατή. 


4. THE COOL GREENHOUSE - THE COOL GREENHOUSE

"Ο σκοπός αυτής της μπάντας είναι να προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού γυαλιών σε πολύ λογικές τιμές" -  Τάδε έφη The Cool Greenhouse. Κάπως έτσι ξεκινάει η πρώτη γνωριμία με τα πέντε ''περίεργα΄' τυπάκια που απαρτίζουν το προαναφερθέν συγκρότημα. Όποιος ψάξει τους στίχους δεν γίνεται παρά να γελάσει. Χιουμοριστικοί σε όλη τη διάρκεια και ενίοτε ειρωνικοί, η ψυχή του γκρουπ Tom Greenhouse αφηγείται (με τον τρόπο που το έκανε κάποτε και ο Mark Smith των Fall) ανεξαιρέτως σε όλα τα τραγούδια του δίσκου με τη δική του do it yourself, psycho λογική.


5. SKULDAPADDA - COMMITMENT

Κλείνουμε με τους Σουηδούς Skuldpadda, όνομα το οποίο λόγω προέλευσης δύσκολο να το συγκρατήσεις. Δεύτερος καπάκι δίσκος μετά το περσινό Little islands, το εξαμελές συγκρότημα ακούγεται άλλοτε λίγο πιο dream pop άλλοτε πιο power pop και σε συνδυασμό με την krautrock rythm section ανεβαίνει επίπεδο,ετοιμάζοντας να ανοίξει τα φτερά του και εκτός Σουηδίας.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon