Underground Diamonds :: July - August 2020

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

To δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου λόγω καλοκαιριού και συνάμα διακοπών για τους περισσότερους, είναι ίσως και το πιο νωχελικό από άποψης κυκλοφορίας δίσκων. Ας δούμε πέντε δίσκους που τράβηξαν την προσοχή μας. Καλή ακρόαση!

1. BLACK ANGEL - KISS OF DEATH

Black Angel και όχι Black Angels για να μην μπερδευόμαστε. Δεύτερος δίσκος για το λονδρέζικο γκρουπ που μας συστήθηκε το 2019 με το άλμπουμ The Widow. Gothic rock στα καλύτερα του, φέρνοντας μνήμες με συγκροτήματα που ξεσήκωναν τον κόσμο για χορό μέσα στο σκοτάδι όπως οι Bauhaus, Clan Of Xymox και κυρίως οι The Sisters Of Mercy.


2. DOG DAY - PRESENT

Οι Seth Smith & Nancy Urich ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο ζευγάρι, εκτός του ότι ηγούνται των Dog Day σκηνοθετούν και ταινίες τρόμου με DIY αισθητική. Σαν Dog Day πάντως είχαν να εμφανιστούν χρόνια με τελευταία τους κυκλοφορία το 2013. Επτά χρόνια μετά, το Present ακούγεται απροσδόκητα ένα πολύ καλό άλμπουμ γεφυρώνοντας μουσικά την 00's indie rock διάθεση των (συντοπιτών τους) Broken Social Scene, Arcade Fire & New Pornographers με την ονειρική pop του σήμερα.


3. JESS CORNELIUS - DISTANCE

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Jess αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Αφενός με τη διάλυση του synth pop γκρουπ Teeth & Tongue με βάση τη Μελβούρνη της Αυστραλίας (έχοντας αξιόλογη δισκογραφία μέσα σε μία δεκαετία), αφετέρου με την μετακόμιση της στο Los Angeles και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Distance. Aν και ο δίσκος μουσικά ακούγεται κάπως χαρούμενος, στους στίχους αντικατοπτρίζονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως η αποβολή μιας εγκύου, δύσκολοι χωρισμοί και οι αβέβαιες - αισθηματικά κενές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Πάντως για πρώτος προσωπικός δίσκος μια χαρά τα κατάφερε η Jess.


4. DEHD - FLOWER OF DEVOTION

Με έναν πιο πλούσιο και τολμηρό ήχο μας παρουσιάζουν το τρίτο τους πόνημα οι Αμερικάνοι Dehd με τίτλο Flower Of Devotion. Συνδεδεμένοι νοσταλγικά καθ'όλη τη διάρκεια του δίσκου σε ήχους και μελωδίες προ δεκαετιών, όπως τα τύμπανα με ηχώ ή όπως το τρυφερό ανακάτεμα γυναικείων - ανδρικών φωνητικών, οι Dehd θα θυμίσουν σε αρκετούς αγαπημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 80'.


5. SPUN OUT - TOUCH THE SOUND

Με την πρώτη ολική ακρόαση του Touch The Sound προβληματίζεσαι ευχάριστα. Ενώ ξεκινάει ψυχεδελικά στο Another House, προστίθενται groove beats στα Such Are The Lonely & Dark Room, εκπλήσσουν στο Running It Backwards με τις κιθάρες που κάποτε μας καλομαθαν οι Echo & The Bunnymen, ενώ μας κατευθύνουν χορευτικά στο Pretender με την ίδια ευκολία που το έκαναν οι buggy ρυθμοί των Happy Mondays. Ε το πως κλείνουν το δίσκο το αφήνουμε στη δική σας κρίση...


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon