Νέο video από τον Johnny Labelle

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album του "XVIII", o Johnny Labelle παρουσιάζει το video clip για το κομμάτι "Poseidonia". Το video clip είναι μία συλλογική δημιουργία της σκηνοθέτιδας Δάφνης Χαιρετάκη, του Johnny Labelle και της ζωγράφου Sasha Streshna. Στο "Poseidonia", που είναι το κομμάτι που κλείνει το album, ο Johnny Labelle έχει μελοποιήσει στίχους από τα ποιήματα “The Dreams of the Dreamer” και “I Want to Die While you Love Me” της Αφροαμερικανίδας ποιήτριας Georgia Douglas Johnson.

Στο "XVIII", ο Αθηναίος μουσικός καταδύεται στον κόσμο ενός ξεχασμένου ονείρου αναζητώντας χαμένα νοήματα και μορφές. Τα 9 κομμάτια του δίσκου φέρνουν στην επιφάνεια αυτά που περισσώθηκαν από τη λήθη μαζί με μια προσωπική επανοηματοδότηση των θραυσμάτων της μνήμης.

Τα κομμάτια πρωτογράφτηκαν σε μορφή demo στα μέσα του 2019 και ολοκληρώθηκαν με παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη το 2020. Από τη συνεργασία αυτή προκύπτει ένα κράμα ηλεκτρονικής pop και ambient με dark στοιχεία, βασισμένο σε ληθαργικά synthesizers, κινηματογραφικά strings και τα βαρύτονα crooning φωνητικά του Labelle, που προσδίδουν στο album μια γνώριμη και ταυτόχρονα ανοίκεια αίσθηση pop standards προηγούμενου αιώνα.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο εδώ.

Bio

Ο Johnny Labelle είναι ένας πειραματικός ποπ καλλιτέχνης και παραγωγός που γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Το ντεμπούτο LP του, “Cold Fruit”, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το 2019, ήταν συμπαραγωγή με τον σκηνοθέτη Aaron Khandros και περιείχε συμμετοχές καλλιτεχνών από διάφορους χώρους της τέχνης, όπως η μουσικός Magic Island, η ποιήτρια Rae Armantrout και οι σκηνοθέτες Martha Colburn, Zachary Epcar και Karissa Hahn.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει παίξει live στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει μοιραστεί την σκηνή με τους Jaakko Eino Kalevi, Magic Island και Discovery Zone.

Το δεύτερο album του “XVIII” κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεβρίου από την Inner Ear.

Facebook page

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon