TV Priest - Uppers

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Uppers'' είναι το ντεμπούτο album των Λονδρέζων post punkers TV Priest. Μιας παρέας μουσικών που είναι παιδικοί φίλοι και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Σίγουρα το post punk έχει hype στην αυγή της δεκαετίας που διανύουμε και αυτό είναι κάτι που βοηθά τους TV Priest να τραβήξουν τα επιθυμητά βλέμματα πάνω τους. Ναι, οι TV Priest δεν έχουν την πρωτόγονη ορμή των Idles, ούτε τα pop hooks των Fontaines D.C. ή των Shame και σίγουρα δεν είναι η μπάντα που θα επαναπροσδιορίσει ένα μουσικό υποείδος που κατά κάποιο τρόπο έχει εξαντληθεί. Είναι η μπάντα που μοιάζει με το ιδανικό support group που θα ήθελαν να έχουν οι The Fall. Αυτά που παίζουν τα έχουμε ακούσει στο παρελθόν, αλλά εκεί κρύβεται και το ενδιαφέρον των TV Priest. Είναι ένα συγκρότημα που απευθύνεται αποκλειστικά στους θιασιώτες του post punk, θυμίζοντάς τους ορισμένες από τις καλύτερες μπάντες του είδους. Η μουσική βασίζεται σε μία απειλητική rhythm section και ο τραγουδιστής Charlie Drinkwater προτιμάει να φτύνει τις λέξεις παρά να τραγουδάει, έχοντας φυσικά το κατάλληλο attitude για να στηρίζει την επιλογή του.

Οι TV Priest ανήκουν μία γενιά που νιώθει πιεσμένη, με αβέβαιο μέλλον και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη μουσική τους. Παράλληλα είναι οι τύποι που φωνάζουν τη βρετανική καταγωγή τους, χρησιμοποιώντας έξυπνα μία στιχουργική και εκφορά λόγου που παραπέμπει άμεσα στο Νησί. Το εναρκτήριο ''The Big Curve'' με τις στιβαρές μπασογραμμές και τα οργισμένα φωνητικά, δηλώνει εξαρχής με το τι θα ακούσουμε στο ''Uppers''. Τα ''Press Gang'' και ''The Island'' είναι από τις πιο ορμητικές στιγμές τους και ο καλπασμός των τυμπάνων στο ''Leg Room'' θυμίζει τις ανεξέλεγκτες ημέρες του Nick Cave με τους Birthday Party. Στο ''Journal Of A Plague Year'' κλείνουν το μάτι στους αγαπημένους Art Brut του Eddie Argos και τα ''Decoration'' και ''Fathers And Sons'' θυμίζουν παραπάνω από το θεμιτό Idles. Το εν δυνάμει χιτ του δίσκου ακούει στο όνομα ''Slideshow'', ακολουθώντας μία πιο pop προσέγγιση στο post punk τους. Προς το τέλος γίνονται πιο κλειστοφοβικοί και εσωστρεφείς με κομμάτια σαν το ''Powers Of Ten'' και κυρίως με το επτάλεπτο ''Saintless'', που αφενός είναι το καλύτερο κομμάτι του album και αφετέρου αφήνει πολλές προσδοκίες για το μέλλον των TV Priest. Το ''Uppers'' είναι απολαυστικό, διανύοντας ολόκληρη την ιστορία του post punk. Είναι άμεσο και δεν απαιτεί πολλαπλές ακροάσεις για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα. Ο Mark E. Smith σίγουρα θα ήταν περήφανος ακούγοντάς το.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon