Wild Pink - A Billion Little Lights

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Wild Pink είναι μία μπάντα που παίζει αγνό και μελωδικό ανεξάρτητο rock και το ''A Billion Little Lights'' είναι το τρίτο album της δισκογραφίας τους. Πολύ κοντά στο ύφος των Death Cab For Cutie, κινούνται στην τομή του κολλεγιακού και του soft rock. Σπάνια πατάνε το γκάζι και κυρίως βασίζονται στις ευγενικές μελωδίες, τις οποιές χειρίζονται με χαρακτηριστική άνεση. Παράλληλα έχουν αναφορές στην 80'ς περίοδο του Springsteen, αλλά και σε σύγχρονα συγκροτήματα όπως οι War On Drugs. Έχουν όλες τις προδιαγραφές για να αρέσουν σε αμερικανούς φοιτητές, η μουσική τους να παίζει στα ραδιόφωνα αλλά και να συμπεριλαμβάνεται στα soundtrack πολλών κινηματογραφικών ταινιών. Αναμφίβολα γράφουν όμορφα κομμάτια που απευθύνονται σε κοινό με διαφορετικά γούστα. Με το τρίτο τους album καθιερώνονται ως μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις του rock της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και καθιστούν σαφές ότι και ταλέντο διαθέτουν, αλλά και φιλοδοξίες για να γνωρίσουν σημαντική εμπορική επιτυχία. Σε αυτό συμβάλλει η παραγωγή του δίσκου, που εστιάζει στη μελωδικότητα των συνθέσεων και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα.

Ο δίσκος ξεκινά με την ονειρική pop του ''The Wind Was Like A Train'' να μας εισάγει στον κόσμο των Wild Pink, για να ακολουθήσει το ταξιδιάρικο ''Bigger Than Christmas''. Στο ''The Shining Is Tropical'' μας θυμίζει τους παλιούς Coldplay, βγάζοντας την πιο επική πλευρά τους, ενώ στο ''Amalfi'' οι αναφορές βρίσκονται στους War On Drugs. To soft rock τους μπολιάζεται με τη folk στο ''Oversharers Anonymous'' και με το ''You Can Have It Back'' έχουν ένα σίγουρο ραδιοφωνικό χιτάκι. Κάπου μεταξύ Real Estate και Death Cab For Cutie βρίσκονται στο ''Family Friends'' και στο ''Track Mud'' χαμηλώνουν τους τόνους προς χάρη ρης ατμόσφαιρας. Ακόμα μία στιγμή αγνού κολλεγιακού rock βρίσκεται στο ''Pacific City'' και ο δίσκος κλείνει με μία από τις καλύτερες στιγμές τους που ακούει στο όνομα ''Die Outside''. Οι Wild Pink κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που παρπέμπει σε εποχές που το rock ήταν η δημοφιλέστερη μουσική. Αν και οι αναφορές τους βασίζονται στο μελωδικό ανεξάρτητο rock, καταφέρνουν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερα ακροατήρια μέσω μίας μη επιτηδευμένης επικότητας που διαθέτουν αλλά και της ικανότητάς τους να αγγίζουν τις παρυφές του mainstream συνθετικά. 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon