Cloud Nothings - The Shadow I Remember

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Cloud Nothings επιστρέφουν ένα χρόνο μετά το ''The Black Hole Understands'' που αποτέλεσε τη πιο σπιτική δουλειά τους εξαιτίας και του lockdown που υπήρχε. Σε αυτό αναδείχθηκε η πιο pure indie pop πλευρά τους, μιας και έδωσαν έμφαση στις ξεκάθαρες μελωδίες τους. Πλέον με το φετινό ''The Shadow I Remember'' επιστρέφουν στη γνώριμη θορυβώδη απόψη τους για τη pop, που τους καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κιθαριστικού ήχου. Στρώματα κιθαριστικών παραμορφώσεων επικαλύπτουν τις ξεκάθαρες μελωδίες του συγκροτήματος του Dylan Baldi. Στο μουσικό του μπλέντερ αναμιγνύονται noise pop, punk, shoegaze και power pop σε τέτοιες αναλογίες που το τελικό αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Δεν έχουν σκοπό να είναι καινοτόμοι, ούτε καν να υπερβούν το παρελθόν τους. Οι Cloud Nothings απλά εξακολουθούν να κάνουν καλά αυτά που ήδη μας έχουν δείξει.

Το εναρκτήριο ''Oslo'' θυμίζει lo-fi ηχογραφήσεις των Smashing Pumpkins, με τον Baldi να βγάζει τα σωθικά του στο μικρόφωνο, ενώ στο ''Nothing Without You'' παίζουν μπάλα στο ασφαλές γήπεδο της μελωδικής κιθαριστικής pop. Στα ''Only Light'' και ''Spirit Of'' οι punk ταχύτητες στις κιθάρες είναι ξεκάθαρες και στο ''Nara'' μας παραπέμπει στο αμερικάνικο '90ς ανεξάρτητο rock. Το ''Nara'' είναι ένα εξωστρεφές popwer pop single και το ''Sound Of Alarm'' είναι η πιο radio friendly στιγμή του δίσκου. Το ενάμιση λεπτό του ''It's Love'' ξεχυλίζει από punk attitude και το ''The Room It Was'' είναι μία πιο pop προσέγγιση στον ήχο των Nirvana. Ακόμα ένα κιθαριστικό μπαράζ βρίσκουμε στο ''Am I Something'' και στο ''A Longer Moon'' τα riffs των Dinosaur Jr συναντούν την παράνοια των Pixies. Με το ''The Shadow I Remember'' οι Cloud Nothings καταθέτουν έναν ακόμα δίσκο απολαυστικής κιθαριστικής pop. Κυρίως θορυβώδης, αλλά πάντοτε μελωδικής. Πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού,θα ικανοποιήσουν τόσο τους οπαδούς τους, όσο και μεγαλύτερους που μεγάλωσαν με τις κιθαριστικές μπάντες των '90ς.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon