Iceage - Seek Shelter

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Δανοί Iceage επιστρέφουν με καινούργιο album, που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του πολύ καλού ''Beyondless'' που είχε κυκλοφορήσει προ τριετίας. Ο νέος δίσκος ονομάζεται ''Seek Shelter'' και επιβεβαιώνει ότι οι Iceage είναι από τις καλύτερες rock μπάντες της εποχής μας. Και λέμε rock γιατί οι Iceage έχουν αφήσει τις πρώιμες θορυβώδεις punk ημέρες τους να βρίσκονται εκεί που ανήκουν. Στο παρελθόν τους. Πλέον είναι μία μπάντα που εξερευνά το rock με τη γενικότερη έννοιά του, ενώ και ενορχηστρωτικά έχουν εμπλουτίσει τον ήχο τους με όργανα πέραν των κιθάρα, μπάσο, τύμπανα. Για το ''Seek Shelter'' στην καρέκλα του παραγωγού κάθεται ο πολύς Peter ''Sonic Boom'' Kember των αξεπέραστων και βαθύτατα επιδραστικών Spacemen 3. Η αλήθεια είναι ότι ο Kember δεν αλλάζει κάτι σημαντικά στον ήχο των Iceage, αλλά τους αφήνει να ακολουθήσουν την πορεία που οι ίδιοι έχουν χαράξει. Η συνεργασία αυτή απλά δίνει το credit στη μπάντα ότι δούλεψε παρέα με μία από τις σημαντικότερες μορφές της ανεξάρτητης μουσικής.

Το ''Seek Shelter'' είναι ένας στιβαρός δίσκος από εννέα κομμάτια που όλα έχουν σημαντικό ρόλο ύπαρξης, φημιουργώντας ένα σφιχτοδεμένο σύνολο. Το εναρκτήριο ''Shelter Song'' με την υπόγεια δυναμική του, κάνει σαφές ότι δεν χρειάζεται να είναι όλα στο κόκκινο για να είναι εκρηκτικό, ενώ το groove του ''Hide & Hurt'' δεν γίνεται να μην παρασύρει τον ακροατή. Στο ''Love Kills Slowly'' το πιάνο πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πιο ενδοσκοπικά κομμάτια τους και στο εν δυνάμει single ''Vendetta'' θυμίζουν την εποχή του ''Vanishing Point'' των Primal Scream. Οι Iceage καταφέρνουν με κομμάτια σαν το ''Drink Rain'' να αποδεικνύουν την ευρύτητα του ήχου τους και τα πνευστά να προσθέτουν το απαραίτητο feeling. Ο Nick Cave και οι National θα είναι περήφανοι ακούγοντας το υπέροχο ''Gold City'' και στο ''Dear Saint Cecilia'' δείχνουν ότι τα πάνε εξίσου καλά και με τη βρώμικη πλευρά του rock 'n roll, βρίσκοντας το σημείο επαφής του Lou Reed με τους New York Dolls. Το ''The Wider Powder Blue'' είναι από τα καλύερα rock κομμάτια για το 2021 και η χρήση πνευστών προσθέτει το δολοφονικό άρωμα των Afghan Whigs στο κομμάτι. Ο δίσκος κλείνει με την γαλήνια λυρικότητα του ''The Holding Hand'' να λειτουργεί απορροφητικά για την ένταση που έχει προηγηθεί. Οι Iceage κυκλοφόρησαν τον δίσκο που τους τοποθετεί στους κορυφαίους της εποχής τους. Σπάνε τα στεγανά της κιθαριστικής μουσικής και κινούνται σε ολόκληρο το εύρος της. Αντλούν έμπνευση από οπουδήποτε τους γυαλίσει στο μάτι και στήνουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό δίσκο. Μία μπάντα που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και πολύ πιθανόν στο δημιουργικό της ζενίθ.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon