Sleater-Kinney - Path Of Wellness

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Sleater-Kinney επιστρέφουν δισκογραφικά δύο χρόνια μετά το ''The Center Won't Hold''. Ο νέος δίσκος ονομάζεται ''Path Of Wellness'' και βρίσκει τις βετεράνες αμερικανίδες ως ντουέτο, μιας και στο μεσοδιάστημα αποχώρησε η drummer Janet Weiss. Το ''The Center Won't Hold'', με την παραγωγή της St. Vincent και την ηχητική στροφή που πραγματοποιήθηκε στα αυλάκια του, ήταν η αιτία να δημιουργηθούν διαφωνίες μεταξύ των μελών και τελικά στην αποχώρηση της Weiss. Ο δίσκος ξέφευγε από το alternative ύφος των Sleater-Kinney, εστερνίζοντας μία πιο pop οπτική, κάτι που προφανώς έκανε την Weiss να διαχωρίσει τη θέση της από τις πρώην, πλέον, bandmates της. Στο ''Path Of Wellness'' επιχειρείται μία στροφή προς το κλασσικό ύφος της μπάντας, έχοντας όμως διάσπαρτες και κάποιες πιο pop πινελιές. Το drumming της Weiss είναι εμφανώς απών, στερόντας σε ένταση το τελικό αποτέλεσμα. Οι Sleater-Kinney, βέβαια, είναι μία σπουδαία μπάντα που ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές και να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες. Αυτό κάνει στο ''Path Of Wellness'', που μπορεί να υστερεί σε σχέση με το δισκογραφικό παρελθόν τους, αλλά κατορθώνει να ορθώσει το δικό του αυτόνομο λόγο, έστω και αν αυτός είναι λιγότερος συναρπαστικός.

Ο δίσκος ξεκινά με το ομώνυμο κομμάτι όπου το groove προστίθεται στο κλασσικό ύφος των Sleater-Kinney και στη συνέχεια συναντάμε το ''High In The Glass'' μπαίνει με γιγαντιαία δυναμική για να εξελιχθεί σε τυπικό '90ς alternative κομμάτι. Οι αγχώδεις μπασογραμμές του ''Worry With You'' δημιουργούν την ένταση του κομματιού και στα ''Method'' και ''Tomorrow's Grave'' φαίνεται ξεκάθαρα πόσο έχουν επηρεάσει σύγχρονες γυναίκες τραγουδοποιούς σαν τη Courtney Barnett. Το αργόσυρτο ''Shadow Town'' δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο της μπάντας και στο ''Favorite Neighbour'' τους αρκούν λίγα riffs για να στήσουν ένα κολλητικό alternative anthem. Με το ''No Knives'' δείχνουν την πιο ευαίσθητη πλευρά τους και το ''Complex Famale Characters'' αποτελεί ακόμα ένα μανιφέστο γυναικείας χειραφέτησης, σαν αυτά που μας έχουν συνηθίσει και παλιότερα. Το ''Dawn The Line'' είναι ακόμα ένα εν δυνάμει alternative hit και ο δίσκος κλείνει με το  πιο ποπ ''Bring Mercy''. Οι Sleater-Kinney με το ''Path Of Wellness'' επιστρέφουν στον ήχο που μας έχουν συνηθίσει, έστω και αν η απουσία των drums της Weiss είναι εμφανής. Ο δίσκος είναι απολαυστικός, έστω και ελαφρώς λιγότερο από το παρελθόν τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon