Modest Mouse - The Golden Casket

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δεν θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει παραγωγικούς τους Modest Mouse της τελευταίας δεκαπενταετίας. Μεταξύ του φετινού ''The Golden Casket'' και του προηγούμενου δίσκου τους με τίτλο ''Strangers To Ourselves'', έχουν μεσολαβήσει έξι χρόνια, ενώ η αμέσως προηγούμενη δουλεία τους εντοπίζεται στο μακρινό 2007 και έφερε τον τίτλο ''We Were Dead Before The Ship Even Sank''. Οι βετεράνοι εναλλακτικοί rockers μπορεί να μην έχουν συχνά καινούργιο υλικό, φροντίζουν όμως όταν κυκλοφορούν δίσκο να μην απογοητεύουν το κοινό τους. Το ίδιο έκαναν και στο φετινό ''The Golden Casket'', όπου βρίσκονται όλοι οι λόγοι που ασχολήθηκε κάποιος με τη μπάντα του Isaac Brock. Μάλιστα φέτος τους βρίσκουμε ιδιαίτερα κεφάτους και άνετα μπορούμε να πούμε ότι στο καινούργιο πόνημά τους, συναντάμε και ορισμένες από τις πιο pop στιγμές της πορείας τους. Οι κιθάρες τους εξακολουθούν να είναι ευφάνταστες και τα φωνητικά του Brock από τα πλέον αναγνωρίσιμα του εναλλακτικού rock.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Fuck Your Acid Trip'', ένα πιασάρικο single και αρκετά μακριά από ότι μας έχουν συνηθίσει οι Modest Mouse. Αν κυκλοφορούσε στις εποχές της δόξας του Mtv, σίγουρα θα έπαιζε στο repeat στην εκπομπή alternative nation. Με το ''We Are Between'' εξακολουθούν να είναι ανεβαστικοί και good feeling, ενώ στο ''We 're Lucky'' οι τόνοι πέφτουν για να βγουν μπροστά τα φωνητικά του Brock. Το ''Walking And Running'' θα αποτελέσει highlight για την επερχόμενη περιοδείας τους, ενώ στο ''Wooden Soldiers'' μας θυμίζουν την εποχή του ''Good News For People Who Love Bad News''. Η πιο ταξιδιάρικη πλευρά τους αναδεικνύεται στο ''Transmitting Receiving'', ενώ τα πλήκτρα δίνουν έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στο ''The Sun Hasn't Left''. Το ''Lace Your Shoes'' είναι από τις πιο ευαίσθητες στιγμές της δισκογραφίας τους και το ''Never Fuck A Spider On The Fly'' πατάει πάνω στον κλασσικό ήχο των Modest Mouse. Δεν διστάζουν να γίνουν groovy στο ''Leave A Light On'' και στο ''Japanese Trees'' ο Brock συνοδεύει τα ψυχωτικά φωνητικά του με κολλητικές κιθάρες. Για το τέλος έχουν κρατήσει το καλύερο track του δίσκου, το ''Back To The Middle'', όπου οι κιθαριστικές παραμορφώσεις κονταροκτυπιούνται με εθιστικές μελωδίες. Το ''The Golden Casket'' δεν θα δημιουργήσει νέους fans αλλά θα ικανοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες. Οι Modest Mouse καταγράφουν μία αξιοπρεπέστατη δισκογραφική επιστροφή και παραμένουν πιστοί στον ήχο που έχουν καθιερώσει.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon