Parquet Courts - Sympathy For Life

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Parquet Courts επιστρέφουν δισκογραφικά τρία χρόνια μετά το εντυπωσιακό ''Wide Awake!''. Το νέο τους πόνημα ονομάζεται ''Sympathy For Life'' και βρίσκει το συγκρότημα σε εξαιρετική φόρμα και με σχετικά διαφοροποιημένο ήχο. Το Νεοϋορκέζικο κουαρτέτο αφήνει το ευθύ rock 'n' roll και το punk, που τους χαρακτήρισαν στις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, να έχουν δευτερεύοντα ρόλο και κλείνουν το μάτι σε μία Talking Heads λογική. Είναι περισσότερο groovy αν και έχουν κατεβάσει σημαντικά την ένταση στο νέο τους album. Το ''Sympathy For Life'' είναι ένας περισσότερο χορευτικός rock δίσκος, παρά ξεσηκωτικός. Η παραγωγή του album αναδεικνύει το groove του υλικού και ενορχηστρωτικά χρησιμοποιούν πληθώρα κρουστών που το τονίζουν. Εξάλλου πάντοτε οι μπάντες της Νέας Υόρκης αντλούσαν έμπνευση από την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυρυθμία της πόλης και οι Parquet Courts δεν αποτελούν εξαίρεση αυτής της παράδοσης. Στιχουργικά εστιάζουν σε κοινωνικούς προβληματισμούς και στον εξοντωτικό ρυθμό που κινούνται οι σύγχρονες κοινωνίες, που δεν αφήνουν χώρο στην ουσιαστική ανθρώπινη επαφή.

Το εναρκτήριο ''Walking At A Downtown Pace'' είναι ενδεικτικό των ''νέων'' Parquet Courts. Η rhythm section έχει το πρόσταγμα και σε προκαλεί να κουνηθείς στο ρυθμό της. Το single ''Homo Sapiens'' είναι η πιο ωμά punk στιγμή του δίσκου και το ''Black Widow Spider'' μας θυμίζει ότι το rock 'n' roll από την εποχή που ο Elvis κούνησε προκλητικά τους γοφούς του, είναι μία κατεξοχήν groovy μουσική. Στο ''Marathon Of Anger'' μπλέκουν το rock'n' roll με τη dub ρυθμολογία και το ''Just Shadows'' ακουμπάει στον κλασσικό ήχο των Parquet Courts. Η συνεργασία των Talking Heads με τον Brian Eno εξακολουθεί να εμπνέει νεότερους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ''Plant Life''. Το ''Application / Apparatus'' αποτίει το δικό τους φόρο τιμής στους σπουδαίους Suicide, ενώ στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, είναι εμφανή τα δάνεια από το funk. Ένα afro beat δίνει το ρυθμό στο ''Zoom Out'', δείχνοντας ότι οι Parquet Courts έχουν ανοιχτά τα αφτιά τους και να εντάξουν στον ήχο τους οτιδήποτε τους γυαλίσει. Οι Talking Heads-ικές επιρροές επανεμφανίζονται στο ''Trullo'' και ο δίσκος κλείνει με την αργόσυρτη μελαγχολία του ''Pulcinella''. Οι Parquet Courts είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα rock συγκροτήματα και αυτό επιβεβαιώνεται από το ''Sympathy For Life''. Η μπάντα ανοίγει τον ήχο της, έχοντας τη διάθεση να εξερευνήσει και νέα ηχητικά μονοπάτια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon