Courtney Barnett - Things Take Time, Take Time

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο καινούργιος δίσκος της Αυστραλής Courtney Barnett τιτλοφορείται ''Thing Take Time, Take Time'' και σηματοδοτεί μία στροφή της δημιουργού σε πιο χαλαρές φόρμες σε σχέση με το ''Tell Me How You Really Feel'' του 2018 και ακόμα περισσότερο σε σχέση με το ''Sometimes I Sit And Think And Sometimes I Just Sit'', τον δίσκο που την έβαλε για τα καλά στη πρώτη γραμμή της μουσικής επικαιρότητας. Οι κιθάρες έχουν μικρότερη συμβολή και οι εντάσεις είναι λίγες και διάσπαρτες στη διάρκεια του δίσκου. Η Barnett προτιμά να μας παρουσιάσει μία αφαιρετική εκδοχή της τραγουδοποιίας της και μία slacker εκφορά των στίχων της. Στίχοι που παραμένουν απλοί, βιωματικοί και αφόρητα cool. Απλά η μουσική δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω που μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες δουλειές της Barnett. Αυτό το κάτι που έκανε τους μουσικογραφιάδες να μιλούν για τη Patti Smith ή την P.J. Harvey της γενιάς της. Ο δίσκος είναι αρκετά καλός, αλλά αυτό που του λείπει είναι η φλόγα που θα τον απογείωνε.

Στις καλύτερες στιγμές του album συγκαταλλέγεται το ''Rae Street'' όπου το lo-fi συναντά τη Harvey και το ''Turning Green'', όπου η Barnett αποφασίζει στο δεύτερο μισό του κομματιού να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κιθάρα και τα πετάλια της. Στο ''Take It Day By Day'' θυμίζει το ανέμελο κορίτσι του ντεμπούτου της και στα ''Here's The Thing'' και ''If I Don't Hear From You Tonight'' ακούγεται συναισθηματικά εξομολογητική. Στο ''Sunfair Sundown'' ακούγεται τόσο cool όσο μία θυληκή εκδοχή του Beck και στο ''Before You Gotta Go'' φλερτάρει με την εναλλακτική folk. Η πιο pop πλευρά της εμφανίζεται στο ''Write A List Of Things To Look Forward To'' και στο τέλος του album συναντάμε τις πιο εσωστρεφείς στιγμές που φέρουν τους τίτλους ''Splendour'' και ''Oh The Night''.

Το ''Things Take Time, Take Time'' βρίσκει τη Barnett στην πιο αδύναμη, έως τώρα, δισκογραφική της δουλειά. Η ίδια έχει θέσει τον πήχη ψηλά και το να κυκλοφορεί έναν απλά καλό δίσκο δεν καλύπτει τις προσδοκίες. Περισσότερο συμβατική, μοιάζει κάπως επαναπαυμένη στις δάφνες που έχει αποκομίσει. Μερικά σπουδαία τραγούδια υπάρχουν, αλλά η ίδια η Barnett μας έχει συνηθίσει να θέλουμε κάτι περισσότερο από αυτήν.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon