Underground Diamonds :: September - October 2021

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λίγο καιρό πριν εκπνεύσει το τρέχον έτος συνεχίζονται οι αξιόλογες κυκλοφορίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ας δούμε κάποια από αυτά για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Καλή ακρόαση!

1 // DUCKS LTD - MODERN FICTION
Το ντουέτο από το Τορόντο του Καναδά στο ντεμπούτο άλμπουμ καταφέρνει να ενώσει παράλληλα  Αγγλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στα μόλις τριάντα λεπτά του δίσκου. Οι μεγαλύτεροι ακούγοντας το Modern Fiction θα ξεσκονίσουν από τη δισκοθήκης τους συγκροτήματα όπως οι Go Betweens, The Chills, The Clean, κυκλοφορίες της Sarah Records και θα θυμηθούν όπως τότε πως όλες αυτές οι αισιόδοξες - χαρούμενες μελωδίες μετριάζονται από ενδοσκοπικούς στίχους που εκφράζουν την ατονία, τη μοναξιά και τη λαχτάρα.


2 // ZANIAS - UNEARTHED
Zanias, κατά κόσμον Alison Lewis (ενεργή και με το project Linea Aspera), μας παρουσιάζει το δεύτερο της δίσκο με τίτλο Unearthed ενώ ταυτόχρονα το στερητικό, αρνητικό πρόθεμα un συνοδεύουν όλα τα τραγούδια. Οι darkwave, techno, italo επιρροές της έχουν αφομοιωθεί κατάλληλα στην αιθέρια, κρυστάλλινη φωνή της κάνοντας το Unearthed να ακούγεται αρκετά pop για τα δεδομένα της Zanias. Τα ανεβαστικά, χορευτικά Unraveled και Untethered υπό άλλες συνθήκες θα ακούγονταν παντού, δυστυχώς όμως απέχει κατά πολύ ώστε να γίνει πραγματικότητα.


3 // ANDERS PARKER - WOLF RECKONING
O Parker εκ πρώτης όψεως έχει τη φάτσα του ρέμπελου τύπου σε σημείο να φέρνει στο νου το συμπαθή τραγουδιστή Billy GIbbons των ZZ Top. Μουσικά όμως δείχνει άκρως δραστήριος αφού από τα μέσα της δεκαετίας του 90' είτε κυκλοφορεί solo δουλειές, είτε συμμετέχει σε γκρουπ. Ο Parker είναι ένας σωστός μαέστρος της κιθάρας κάνοντας ξεκάθαρο ότι μπορεί να συμμετέχει σε ποικιλία μουσικών ειδών όπως στο παλιομοδίτικο blues rock Dogs and Horses αλλά και σύγχρονες pop - rock φόρμες όπως το Wolves.


4 // ABSOLUTELY FREE - AFTERTOUCH
Επτά χρόνια μεσολάβησαν για το δεύτερο δίσκο των Καναδών Absolutely Free. Ανεβαστική ηλεκτρονική ψυχεδέλεια πατώντας σε ποπ φόρμες όπως το πράττουν ακόμα με μεγάλη επιτυχία οι Tame Impala, οι Καναδοί κλείνουν το μάτι και προς τα 80's.To Remaining Light μπορεί και να είναι μια κραυγή στο Remain In Light των Talking Heads αλλά σίγουρα ο ήχος τους παραμένει στο τώρα, έχοντας ως οδηγό τα φωτεινό πρώτο single Interface και τα Ηοw To Paint Clouds, Are They Signs?.


5 // SCREENSAVER - EXPRESSIONS OF INTEREST
Παρθενογένεση στη μουσική πλέον δεν υφίσταται οπότε τα νέα συγκροτήματα ακολουθούν  μουσικά μονοπάτια που ήδη έχουν χαραχτεί. Οι Screensaver έχουν εγκατασταθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας αφού πρώτα κάποια από τα μέλη έζησαν και συναντήθηκαν στο Βερολίνο εκεί όπου ο Bowie δημιούργησε το Low, ένας δίσκος όπου ήταν κάτι σαν τη Βίβλο για τα new wave - post punk συγκροτήματα της περιόδου 1978-1984. Τα μέλη αφού ξεζούμισαν τους παραπάνω ήχους και μουσικά είδη εκείνης της περιόδου, είχε ως αποτέλεσμα να καθρεφτιστούν στο αντιθετικό λαμπερό - μελαγχολικό Expressions Of Interest.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

----------------------------------- ----------------------------------- -----------------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020

Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021

Underground Diamonds: July August 2021

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon