Underground Diamonds :: November - December 2021

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μετά το άρθρο με τα καλύτερα του 2021, η χρονιά κλείνει με τις κυκλοφορίες Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου. Από τα παρακάτω συγκροτήματα οι Sei Still κατάφεραν στο παρά πέντε να εισέλθουν στην παραπάνω λίστα, ενώ κάποια οριακά έμειναν εκτός. Καλή ακρόαση!

1 // MONDAZE - LATE BLOOM

Αυτοί που δεν είναι και τόσο οικείοι με τη shoegaze σχολή και το μουσικό θόρυβο που προκαλεί απλά θα τους προσπεράσουν. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το heavy shoegaze ταξίδι των Ιταλών Mondaze στην πρώτη τους κυκλοφορία. Τα απόμακρα φωνητικά επισκιάζονται από την κακοφωνία των οργάνων αλλά καθώς τελειώνει ο δίσκος όλο αυτό φαίνεται τελείως σκόπιμο οπότε τα εύσημα πρέπει να δοθούν στη παραγωγή που κάνει το Late Bloom να ακούγεται τόσο ιδιόμορφο.


2 // SEI STILL - EL REFUGIO

Το πενταμελές συγκρότημα μετά το πρώτο ομώνυμο δίσκο αφού πρώτα μετακομίζει από το Μεξικό στο Βερολίνο κάνει και στροφή στον ήχο. Αφήνουν στην άκρη το ψυχεδελικό Krautrock ήχο με τον οποίο μας συστήθηκαν και εξερευνούν πλέον New Wave & Post Punk μονοπάτια. Παρόλο που όλα τα τραγούδια είναι στη μητρική τους γλώσσα ο δίσκος αποπνέει την μελαγχολία και το σκοτάδι που διακατέχει τις παραπάνω μουσικές. Σίγουρα ένας από τους καλύτερους δίσκους του είδους για το 2021 κάνοντας τον Peter Hook να χαμογελάει πονηρά.


3 // EERA - SPEAK

Η Νορβηγίδα Anna Lena Bruland είναι η υπεύθυνη του μουσικού project με τον τίτλο Eera. Είναι η δεύτερη κυκλοφορίας της και η ίδια δηλώνει πως το Speak ειναι η αναζήτηση μιας ισορροπίας στη ζωή. Δεν γνωρίζουμε αν τα κατάφερε σε προσωπικό επίπεδο αλλά στο δίσκο τα καταφέρνει σε τρομερά ικανοποιητικό επίπεδο. Το Falling Between The Ice θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στο Let England Shake της πολυαγαπημένης P.J. Harvey ενώ σε ένα φανταστικό σύμπαν τα My Muse και The Beat με τη φωνή του Thom Yorke θα θεωρούνταν τα απόλυτα αριστουργήματα.


4 // IST IST - THE ART OF LYING

Με έδρα και καταγωγή το Manchester οι Ist Ist κυκλοφορούν το δεύτερο τους δίσκο. Αποτίουν φόρο τιμής όχι μόνο στους Joy Division αλλά και σε ονόματα που συνδέθηκαν με το όραμα της Factory Records όπως οι Minny Pops, Section 25 ενώ παράλληλα αρκετοί τους χαρακτηρίζουν ως τη φυσική συνέχεια τωρινών ονομάτων όπως οι Editors και οι Interpol. Ακούγοντας τα It Stops Where It Starts και If It Tastes Like Wine δείχνουν μέχρι στιγμής να τα καταφέρνουν αρκετά καλά.


5 // OLIVER EARNEST - THE WATER GOES THE OTHER WAY

Η φωνή του Οliver Earnest έχει αυτή τη βαρύτονη ζεστή χροιά ώστε να τον κάνει αρεστό σε ένα πιο ευρύ κοινό όπως αντίστοιχα του Matt Berninger των National. Ταυτόχρονα σχεδόν τα τραγούδια του δίσκου φέρνουν τόσο πολύ σε αυτά των National, ώστε αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν όντως σου έχει ξεφύγει κάποιο τραγούδι τους. Από το μικρά διαμαντάκια Marble Stars και Gathering Speed μέχρι το σαγηνευτικό αργόσυρτο Your Grand Plan που κλείνει το δίσκο, ο Oliver έχει δημιουργήσει ένα πάρα πολύ ομοιόμορφο και συμπαγές άλμπουμ που είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι.


Καλή ακρόαση και καλή χρονιά!

Σιλιντζήρης Πάνος

----------------------------------- 

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon