Nilufer Yanya - Painless

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο δεύτερος δίσκος της Nilufer Yanya είναι αυτός που θα την εκτοξεύσει και αυτό είναι τουλάχιστον δίκαιο και φυσιολογικό ακούγοντάς τον. Βλέπετε στο ''Painless'' η νεαρή Βρετανίδα έχει αναμίξει με απόλυτη επιτυχία νευρώδη indie pop, electro grooves, soul feelings, την ιδιοφυία των Radiohead και τις υπέροχες ατμόσφαιρες των The Xx. Και όλα αυτά διαμορφώνουν έναν τελείως προσωπικό ήχο που φέρει τη σφραγίδα μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργούς της εποχής μας. Η Nilufer Yanya μεγάλωσε στη Βρετανία από οικογένεια μεταναστών. Από μικρή ασχολήθηκε με τις κλασσικές σπουδές στη μουσική, δείχνοντας το έμφυτο ταλέντο της. Σύντομα την κέρδισε η pop μουσική και μάλιστα η ''ανεξάρτητη'' εκδοχή της. Αρχικά κυκλοφόρησε μερικά E.P.s, που έστρεψαν πάνω της το ενδιαφέρον του κοινού και το πρώτο σημαντικό βήμα ήταν η κυκλοφορία του ντεμπούτου της με τίτλο ''Miss Universe'' το 2019. Το ''Painless'' είναι όμως, αυτό που χρειάζονταν για να  μπει στην μικρή λίστα των πραγματικά σπουδαίων. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι στίχοι της, όπου η Nilufer εκθέτει τις προσωπικές ανησυχίες και τα συνασισθήματα που την κατακλύζουν.

Το εθιστικό drum machine και η φωνή της Nilufer, στο εναρκτήριο ''The Dealer'' δηλώνουν εξαρχής ότι έχουμε να κάνουμε με μία σπουδαία κυκλοφορία που θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον για πολλάπλές ακροάσεις. Τα ''L/R'' και ''Shameless'' είναι εξαίσια δείγματα pop φρεσκάδας και στο ''Stabilize'' οι indie κιθάρες πρωταγωνιστούν σε ένα από τα καλύτερα ρυθμικά singles της φετινής χρονιάς. Το ''Midnight Sun'' φέρει κάτι από τον ιδιαίτερο ήχο των Radiohead και στο ''Trouble'' ονειρικά μπλιμπλίκια ντύνουν τη συναισθηματικά φορτισμένη φωνή της Nulifer Yanya. Ένα soul άγγιγμα διαπερνά τα ''Try'' και ''The Mystic'', ενώ στο ''Company'' ακούγεται σαν την pop εκδοχή της P.J. Harvey. To ''Belong To You'' φλερτάρει έντονα με πιο μαζικές pop φόρμες και ο δίσκος κλείνει με το r'n'b του ''Afterlife''.

Το ''Painless'' ξεχειλίζει από την αυτοπεποίθηση της δημιουργού του. Η Nilufer Yanya κυκλοφόρησε έναν δίσκο ορόσημο για τη σύγχρονη pop. Εναλλακτικό και μαζικό ταυτόχρονα, αλλά πάνω απ΄όλα φρέσκο. Αποφεύγει κάθε είδους ανακύκλωση και συνδυάζει δημιουργικά τις ετερόκλητες επιρροές της.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon