Spiritualized - Everything Was Beautiful

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία τετραετία χρειάστηκε ο Jason Pierce για να ετοιμάσει τον καινούργιο δίσκο των Spiritualized και από το ''And Nothing Hurt'' του 2018, φτάσαμε στο φετινό ''Everything Was Beautiful''. Ο Pierce, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε μέσω των Spacemen 3 στα μέσα των '80ς και στη συνέχεια με τους Spiritualized, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους μουσικούς του rock. Το όνομά του θα μνημονεύεται δίπλα στους κορυφαίους σαν τον Syd Barrett και τον Neil Young. Μόνο το ''Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space'' να είχε κυκλοφορήσει θα αρκούσε για αυτό. Ο Pierce, όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό και η δισκογραφία του περιέχει δίσκους που κυμαίνονται από απλά καλοί έως καταπληκτικοί. Για το φετινό του πόνημα αντλεί έμπνευση από το ίδιο του το παρελθόν και δίσκος εκπέμπει κάτι μεγαλειώδες που παραπέμπει στο ''Ladies And Genlemen We Are Floating In Space'' και κάτι μελωδικά γαλήνιο που θυμίζει το ''Let It Come Down''.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Always Together With You'' να κλιμακώνεται σταδιακά και να καταλήγει σε ένα χαοτικό space rock τραγούδι, ενώ το ''Best Thing You Never Had (The D Song)'' θυμίζει κάτι από την ωμή ενέργεια του ''Electricity''. Τα πνευστά και η χορωδία δίνει έναν επικό τόνο στο ''Let It Bleed (For Iggy)'' και στο γλυκόπικρο ''Crazy'' αποτυπώνεται συνθετικά η πιο τρυφερή πλευρά του. Το ''The Mainline Song / The Lockdown Song'' είναι ακόμα ένα τραγούδι που παραπέμπει στον κλασσικό ήχο των Spiritualized και το ''The A Song (Laid In Your Arm)'' ανατρέχει στις άναρχες ημέρες των Spacemen 3. Για το τέλος έχει κρατήσει το ''I 'm Coming Home Again'' όπου στα δέκα λεπτά του ο Pierce διανύει τον δρόμο από την απόγνωση στη λύτρωση και αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές του των τελευταίων χρόνων. Για άλλη μία φορά ο Jason Pierce κυκλοφόρησε έναν σπουδαίο δίσκο. Μπορεί να μην υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, μιας και ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτόν, αλλά η συνθετική του δυνότητα παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon