Ολοκληρώθηκε η 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

«Πάντα ξεκινάω από τη διάθεση που θέλω να αποπνέει η τοιχογραφία, μετά περνάω στη σύνθεση και τους χρωματικούς τόνους και το τελικό στάδιο είναι η ζωγραφική», μας λέει ο Emmanuel Jarus, o οποίος ταξίδεψε από τον Καναδά για να δημιουργήσει την πρώτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7.

Η έμπνευση για τα έργα του Jarus προέρχεται από τα πολλά ταξίδια του, κατά τη διάρκεια των οποίων ασχολείται με τη φωτογραφία. Πριν από κάθε τοιχογραφία, θέλει να γνωρίζει τον τοίχο και την περιοχή γύρω του, ώστε να επιλέξει το κατάλληλο ύφος και σχέδιο, με σκοπό να δέσουν όλα οργανικά.

Για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία άντλησε την έμπνευσή του από τη φωτογραφία ενός φίλου, με τον οποίο πέρασε μια μέρα στη φύση σε ένα από τα ταξίδια του. Τον ρωτήσαμε για τα συναισθήματα που δημιουργεί η φιγούρα της τοιχογραφίας, η οποία έχει γυρισμένη την πλάτη στον θεατή: «Μου αρέσει ο συνδυασμός της χαλαρής στάσης του σώματος με μια πλάτη που είναι όμως δυνατή. Εστιάζοντας στη φιγούρα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπο, νιώθεις πως πρέπει να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που κοιτάζει προς τα έξω.»

Για τον Jarus, ο θεατής είναι ένας παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν όταν ετοιμάζει το προσχέδιο ενός έργου, αλλά προσπαθεί να μην επηρεάζεται αφού έχει ξεκινήσει η τοιχογραφία.

Στην Πάτρα εντυπωσιάστηκε από τις τοιχογραφίες των προηγούμενων φεστιβάλ που κοσμούν την πόλη, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Progress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση και σίγουρα θα επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα!

Την 49η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk μπορείτε να τη θαυμάσετε από κοντά στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Emmanuel Jarus, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε την 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από κοντά!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon