Η άνοιξη της Veego Records

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά με πολλές συναυλίες και κυκλοφορίες στην εναλλακτική σκηνή.
Η Melentini, o Dzingovic και οι Λάμδα είναι κάποια από τα ονόματα που θα ακουστούν πολύ αυτόν τον Μάιο…

Η Melentini γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει στο Βερολίνο. Έχει δημιουργήσει τους Running BlueOrchestra “Γιατί το μπλε τρέχει απ’ τα μάτια μας” όπως λέει η ίδια. Μια κολεκτίβα μουσικών που βάζουν τη δική τους πινελιά στις δημιουργίες της. Μια μοναδική μουσικός που με τους πειραματισμούς και τον πρωτότυπο ήχο της έχει καταφέρει να καθιερωθεί μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες της, αλλά κυρίως μετά το άλμπουμ «9 Songs for Post-Greek Films» (2020), αλλά και το single «ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ». 
 
Αυτή την Άνοιξη η Veego Records θα έχει τη χαρά να κυκλοφορήσει ένα live album με τους RunningBlue Orchestra  ηχογραφημένο σε 3 διαφορετικές πόλεις (Αθήνα-Μιλάνο-Βερολίνο). Αν σκεφτείς ότι είναι ελάχιστοι οι μουσικοί στην Ελλάδα που κυκλοφορούν live album, μια τέτοια κυκλοφορία είναι όχι μόνο τολμηρή αλλά και τόσο σίγουρη όσο το ταλέντο της Melentini. To artwork του δίσκου έχει επιμεληθεί ο PAN PAN με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Χτύπα με σαν Ρεύμα στην πίστα». 

Κυκλοφορεί ψηφιακά και limited edition vinyl 250 κόπιες στις 3/6/2022.

«Πηγή έμπνευσης ο κόσμος που ζούμε και εκείνος που θα θέλαμε να ζήσουμε.»
Με αφετηρία το κλασικό ροκ, επιρροές από παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, κλασική μουσική και soundtracks, οι Λάμδα που δε βάζουν όρια στον ήχο τους, πιστοί στον ελληνικό στίχο, θα κάνουν την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία σε βινύλιο με το άλμπουμ «ΤΡΙΑ». Κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Νοέμβριο του 2021 και περιλαμβάνει 11 τραγούδια. Θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς και έρχεται σε μια special edition limited έκδοση από την Veego Records.

Οι Λάμδα θα εμφανιστούν στο Temple την Πέμπτη 19 Μαίου και μπορέιτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας στο Viva.gr.

Ο Θανάσης Dzingovic είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κιθαρίστες της εγχώριας σκηνής και ιδρυτικό μέλος των Σούπερ Στέρεο και των Tuflon. Κιθαρίστας στον Παύλο Παυλίδη και τους B-movies ως το 2015, μέλος της ορχήστρας του Γιάννη Χαρούλη από το 2015 ως σήμερα, μουσικός παραγωγός σε πολλά indie συγκροτήματα. Την περίοδο της καραντίνας (2021) ηχογράφησε στο homestudio του 7 τραγούδια σε ύφος lo-fi-νέο-ψυχεδελικής-indie-pop και μια διασκευή στο εμβληματικό κομμάτι Άυριο Πάλι. To άλμπουμ που κυκλοφόρησε από τη Veego Records κέρδισε τις εντυπώσεις χάρη στις πλούσιες ενορχηστρώσεις, την ονειρική ατμόσφαιρά του και τους βιωματικούς στίχους που αφήνουν μια αίσθηση γλυκόπικρη με ακτίνες φωτός και αισιοδοξίας.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στη σκηνή του Gazarte, παρέα με την Εύα Ντούρου στα πλήκτρα, τη Λαμπρινή Γρηγοριάδου στο μπάσο, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα τύμπανα θα παρουσιάσουν τα κομμάτια αυτού του δίσκου, αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό και ιδιαίτερες διασκευές.

Εισιτήρια στο viva.gr

 Φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης με ένα αντίο σε έναν μοναδικό καλλιτέχνη της εγχώριας ροκ σκηνής, μια rock n roll προσωπικότητα, έναν καλλιτέχνη που ήταν δύσκολο αντιγράψεις τόσο στη μουσική του και στη ζωή του. Ήταν μεγάλη μας τιμή που κυκλοφορήσαμε την τελευταία δουλειά του Σταύρου Λογαρίδη. Δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια του θρυλικού μουσικού, ηχογραφημένα περίπου εδώ και σαράντα χρόνια, τα φέραμε στο φως έναν χρόνο πριν σε 7" βινύλιο.

Ακούστε το "The Only One"

 

YoutubeBandcampSpotify

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon