Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Endless Rooms'' είναι η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Αυστραλών Rolling Blackouts Coastal Fever και αναμένεται να αποβεί καθοριστική για το μέλλον τους. Βλέπετε οι νεαροί είχαν σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού με το ντεμπούτο τους ''Hope Downs'' (2018) και δικαίως είχαν θεωρηθεί από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα κιθαριστικής pop της γενιάς τους. Η δεύτερη δουλειά τους, ''Sideways To New Italy'' (2020) ήταν πιο συγκρατημένη και μάλλον έμοιαζε σαν τα τραγούδια του να είχαν μείνει έξω από το ντεμπούτο τους. Υστερούσε τόσο σε εκρηκτικότητα, όσο και σε συνθετική φαντασία. Δεν ήταν κακός δίσκος, ακούγονταν ευχάριστα αλλά σίγουρα δεν ενθουσίαζε. Οπότε το ''Endless Rooms'' θα μας δείξει αν οι Rolling Blackouts Coastal Fever συνεχίσουν μία πτωτική πορεία ή ξαναβρούν τα πατήματά τους και εκπληρώσουν τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει. Η μπάντα κερδίζει το στοίχημα, μιας και το ''Endless Rooms'' είναι σαφέστατα καλύτερο από τον προκάτοχό του. Ένας δίσκος με δυνατά κιθαριστικά riffs ευδαιμονικής power pop και πολλές πιασάρικες μελωδίες, είναι αρκετός για να δώσει στους Rolling Blackouts Coastal Fever την ώθηση που χρειάζονταν.

Μετά το εισαγωγικό πρελούδιο που ακούει στο όνομα ''Pearl Like You'', συναντάμε το ''Tidal River'' για να πάρουμε μία πρώτη γεύση ότι όλα είναι στη θέση τους. Καταιγιστικές κιθάρες και φωνητικά γεμάτα αυτοπεποίθηση, κάνουν το κομμάτι ένα από τα εν δυνάμει singles του album. Κομμάτια σαν το ''The Way It Shatters'' και το ''My Echo'' αναζητούν τη χρυσή τομή ανάμεσα στη κιθαριστική παράνοια των Pixies και την popwer pop των Posies. Με τα ''Dive Deep'' και ''Blue Eye Lake'' κλείνουν το μάτι στις ένδοξες ημέρες της brit pop και το ''Open Up Your Window'' θυμίζει τη retro pop των Coral. Το γκαζωμένο ''Saw You At The Eastern Beach'' είναι απολύτως εθιστικό και το ''Vanishig Dots'' είναι ένας φόρος τιμής στις υπέροχες μελωδίες των συμπατριωτών τους Go - Betweens. Εξίσου γοητευτικοί είναι και όταν κατεβάζουν την ένταση στο ομώνυμο κομμάτι και στο ''Caught Low'' και ο δίσκος κλείνει με τις κολλητικές pop μελωδίες του ''Bounce Off The Bottom''. Οι Rolling Blackouts Coastal Fever μόλις κυκλοφόρησαν έναν εξαιρετικό δίσκο καθαρόαιμης κιθαριστικής pop. Το στήσιμο πιασάρικων pop κομματιών είναι το μεγάλο ατού των Rolling Blackouts Coastal Fever και το ''Endless Rooms'' περιέχει μπόλικα τέτοια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon