Melentini & Running Blue Orchestra Live in Berlin-Milan-Athens

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το πρώτο, μετά από δεκαετίες, άλμπουμ της ελληνικής alternative με ζωντανό συναυλιακό υλικό σε βινύλιο, είναι το Melentini/ Running Blue Orchestra Live in Berlin - Milano - Athens και κυκλοφορεί τώρα από την Veego Records.

Μετά από την επιτυχία των δύο προηγούμενων studio LP άλμπουμ της “Explosions Around, the Desert inside”“ZRSHA; Fundus Uterus” και την συλλογή 9 Songs for Post Greek Films η ταλαντούχα Melentini επιστρέφει με ζωντανή ηχογράφηση συνοδευόμενη από το σχήμα της Running Blue Orchestra.

Σύμφωνα με την ίδια την Melentini ‘"Σκεφτήκαμε να κυκλοφορήσουμε αυτό το σπάνιο υλικό ηχογραφήσεων ώστε να μεταφέρουμε στους ακροατές που έχουν γνωρίσει τα τραγούδια μου από τις πλατφόρμες ή το σινεμά, τον ήχο μας ως full band επί σκηνής. Με το σχήμα μου,  Running Blue Orchestra, το οποίο αποτελείται από 3 εκλεκτούς φίλους μουσικούς και μόνιμους συνεργάτες στην Αθήνα, το Βασίλη Ντοκάκη (ηλεκτρική κιθάρα, synthesizers και backing vocals) , τον Κώστα Αντωνίου (μπάσο) και το Χρήστο Βίγκο (τύμπανα και backing vocals) παρουσιάζουμε μια συλλογή από ζωντανές εκτελέσεις των  αγγλόφωνων τραγουδιών μου που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια συναυλιών με Running Blue Orchestra Αθήνα, Βερολίνο και Μιλάνο πριν την παύση των live λόγω της πανδημίας. Η ιδέα ήταν του ηχολήπτη της μπάντας και παραγωγού Richard König ο οποίος ηχογράφησε και συνέλεξε το υλικό πιστεύοντας ότι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία η μουσική σχέση των μελών του γκρουπ στη ζωντανή του μορφή  με το οποίο έχουμε χτίσει από το 2015 ένα πολύ προσωπικό ύφος που περιλαμβάνει γκρουβάτες ενορχηστρώσεις και ατμοσφαιρικά τζαμαρισματα. Ουσιαστικά θέλαμε να ξαναζήσουμε και να φυλάξουμε για το κοινό μας αυτές τις δυνατές μουσικές στιγμές της πιο πρόσφατης μίνι  περιοδείας μας’’.

Την κυκλοφορία σε βινύλιο ανέλαβε η ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία Veego Records πραγματοποιώντας για πρώτη φορά στην ελληνική alternative σκηνή της τελευταίας δεκαετίας κυκλοφορία ζωντανού συναυλιακού υλικού. 

Το Gatefold εξώφυλλο σχεδίασε ο φανταστικός Pan Pan και το άλμπουμ κυκλοφορεί σε 300 αριθμημένα αντίτυπα μαύρου βινυλίου των 180 γρ.

Μπορείτε να ακούσετε και αγοράσετε το Melentini/ Running Blue Orchestra Live in Berlin - Milano - Athens  εδώ.

Track List:
Nightkisser
Almond Tree
Wounds and Water
So Long
Yellow Roses
Satellites
Asana/ Metamorphosis
The Desert Inside

Melentini Bio

Η Μελεντίνη σπούδασε πιάνο και θεωρία από πολύ μικρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Ωδείο και εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής. Αφού παρακολούθησε τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αρχαιολογικές της σπουδές ενώ ερμήνευσε στο θέατρο ως σκηνική μουσικός και ηθοποιός.

Έγραψε και ενορχήστρωσε μουσική για το πρωτότυπο θεατρικό έργο της Αθηνάς Παππά , με τον τίτλο Detective Story, για πρώτη φορά το 2008, όπου εμφανίστηκε στη σκηνή με συγκρότημα. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με διαφορετικά underground μουσικά σχήματα στην Αθήνα ως τραγουδίστρια και τρομπετίστρια.

Αργότερα επικεντρώθηκε στη συγγραφή και τη σύνθεση μουσικής για τον εαυτό της και άρχισε να παίζει σε διάφορα μέρη και πόλεις με τη μπάντα της, The Running Blue Orchestra. Το 2014 μετακόμισε στο Βερολίνο για να εξερευνήσει νέες μορφές ζωντανών τεχνών. Από τότε συνεργάζεται με καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα.

Η Μελεντίνη έχει κυκλοφορήσει 3 στούντιο άλμπουμ μέχρι στιγμής: "Explosions arounds, the Desert inside" -LP, "Λεωφόρος Εφιαλτών" -digital EP, "ZRSHA; fundus Uterus" –LP και μια συλλογή με τραγούδια από τον μεταμοντέρνο ελληνικό κινηματογράφο “9 songs from Post modern films”(Veego Records) .

Το 2021 κυκλοφόρησε ένα single με το τραγούδι της «ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ» και το ‘Χτύπα με σαν Ρεύμα στην Πίστα’ του Pan Pan όπου συμμετείχε στα φωνητικά.

Μετά από αυτή την συνεργασία ο Pan Pan σχεδίασε το εξώφυλλο για το νέο της Live album με τους Running Blue Orchestra.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon