Foals - Life Is Yours

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Foals επιστρέφουν δισκογραφικά σε μία κομβική στιγμή για την πορεία του ίδιου του συγκροτήματος. Βλέπετε είχαν προηγηθεί οι πιο μέτριες δισκογραφικές τους καταθέσεις, τα ''Everything Not Saved Will Be Lost'' part 1 και part 2 του 2019. Παράλλα υπήρξαν και ανακατατάξεις στη σύνθεση της μπάντας, μιας και το 2021 αποχώρησε ο κιμπορντίστας Edwin Congrieve, ακολουθώντας τον Walter Gervers, που είχε αποχωρήσει το 2018, μετατρέποντας το κουιντέτο σε τρίο. Τα παραπάνω γεγονότα είχαν δημιουργήσει ένα ζοφερό κλίμα και άπαντες περιμεναν την επόμενη κίνηση της παρέας του Yiannis Philippakis. Ο νέος δίσκος ονομάζεται ''Life Is Yours'' και σηματοδοτεί τη στροφή των Foals σε πιο groovy και χορευτικές κατευθύνσεις. Το rock των δύο δίσκων του 2019 έχει στριμωχτεί στη γωνία και το ''Life Is Yours'' διακρίνεται για την εξωστρέφειά του και την ανεβαστική του διάθεση. Το υλικό ταιριάζει για τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, μιας και τα live αποτελούν σταθερά από τα δυνατά χαρτιά τους για να κτίσουν τη φήμη που του περιβάλει.

Η ηχητική στροφή των Foals γίνεται σαφής εξαρχής με το ομώνυμο κομμάτι να σε προσκαλεί να ανέβεις στο dancefloor και να ξεφαντώσεις μαζί του. Το funk rock του ''Wake Me Up'' θυμίζει την περίοδο που οι Talking Heads συνεργάζονταν με τον Brian Eno και το single ''2A.M.'' ρίχνει κλεφτές ματιές στη χορευτική πλευρά της pop. Η μπάντα δεν διστάζει να δοκιμάσει της δυνατότητές της με disco beats στα ''2001'' και ''Looking High'' ενώ στο ''Flutter'' ρίχνουν τον ρυθμό παραπέμποντας στις ημέρες του ''Total Life Forever''. Το ''Under The Radar'' είναι ο ορισμός του dance rock και με το ''Crest Of The Wave'' επιχειρούν να δώσουν μία χορευτική χροιά στο math rock. Τα dance beats έχουν τον πρώτο λόγο και στο ''The Sound'' και ο δίσκος κλείνει με την αναάλφρη pop του ''Wild Green''. Οι Foals με το ''Life Is Yours'' αλλάζουν πολλά από αυτά που έχουμε συνηθίσει από αυτούς. Πειραματίζονται με pop και χορευτικές φόρμες και μας δίνουν τον, γιατί όχι, πιο mainstream  και ακομπλεξάριστο δίσκο τους. Ξέρουν ότι μπορεί κάποιους σκληροπυρηνικούς fans θα τους απογοητεύσουν, αλλά αυτό διόλου τους απασχολεί. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon