Underground Diamonds :: July - August 2022

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αφήνοντας πίσω το Καλοκαίρι και κάποιες μέρες ξεκούρασης, το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου μας προσφέρει πολύ αξιόλογους δίσκους σε μία πάρα πολύ καλή μουσικά χρονιά έως τώρα. Καλή ακρόαση!

1. ISWKE & TOM WILSON - MOTHER LOVE

O Tom Wilson ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο της στήλης μετά το 2019 όπου με το project Lee Harvey Osmond και το δίσκο με τίτλο Mohawk μας είχε εκπλήξει ευχάριστα. Στο Mother Love ο Wilson συνεργάζεται με την Iswke (Μeghan Meisters) και καταφέρνουν να ενώσουν ιδανικά την τόσο διαφορετική υφή των φωνών τους. Ο δίσκος που μιλά για μια ωμή λαχτάρα για αγάπη ενόψει των κακουχιών του σήμερα, κυλάει ανάμεσα σε folk rock μονοπάτια, προσφέρει ακατέργαστες americana μπαλάντες και κορυφώνεται με το Starless Nights (ένα συνδυασμό jazz με blues). Όσοι ακούσουν το Mother Love είναι σίγουρο πως θα θυμηθούν το σχεδόν προ δεκαπενταετίας διαμάντι Ballad Of The Broken Seas της επικής συνεργασίας του Mark Lanegan με την Isobel Campbell.


2. BOXES OF BLOW  - DYSTOPIA

Άκρως ενδιαφέρον είναι το ντεμπούτο των "δικών" μας Boxes Of Blow που πρόλαβε να τους εντάξει η Βραζιλιάνικη Wave Records στο δυναμικό της, δισκογραφική που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη σε 80's μουσικές όπως minimal synth, darkwave, coldwave κλπ. Κάπου εκεί κινείται και το Dystopia ανάμεσα σε post punk, dark και coldwave παρυφές εμπεριέχοντας όλα τους τα κομμάτια περιόδου 2016 - 2021. Από το επιβλητικό και εξωστρεφές Out Of Control που ανοίγει το δίσκο μέχρι το τέλος και τη σκοτεινή διασκευή This Is Not A Love Song των PiL , η συνοχή του Dystopia είναι υποδειγματική.


3. GENTLY TENDER - TAKE HOLD OF YOUR PROMISE

Πρώτο άλμπουμ και για τους Gently Tender με τη συμμετοχή πρώην μελών των Palma Violets. Η βαρύτονη φωνή του Sam Fryer κερδίζει τις εντυπώσεις όπως αντίστοιχα η προσεγμένη παραγωγή από τον Matthew E. White. Το Take Hold Of Your Promise είναι ένα διακριτικά όμορφο και συνάμα βαθιά πνευματικό ντεμπούτο που αγκαλιάζει εξίσου την αισιοδοξία και το μηδενισμό ενώ ηχητικά δεν είναι περίπλοκο καθώς τα ρεφρέν είναι όλο και πιο απλά και επαναλαμβανόμενα.


4. GHOST WOMAN - GHOST WOMAN

To σόλο ντεμπούτο του Evan John Uschenko με το παρατσούκλι Ghost Woman είναι ακατέργαστο με όλους τους καλύτερους τρόπους. Παρόλο τις όποιες δυσκολίες που συνάντησε όπως η καταστροφή του χώρου που γινόντουσαν οι πρόβες από πυρκαγιά και η κλοπή σχεδόν όλων των μουσικών του οργάνων (όσων δεν κάηκαν) μέσα από το προσωπικό του βαν, ο Uschenko δεν το έβαλε κάτω. Απτόητος και ατρόμητος βήμα βήμα έχτισε αυτό που ονειρευόταν δηλαδή ένα ψυχεδελικό ταξίδι. Τo Ghost Woman αν και παραπέμπει σε μια vintage εμπειρία ακρόασης αργά το βράδυ, εν τέλει είναι μια εμπειρία που πρέπει να ακούγεται σε επανάληψη σαν να πέφτεις στο κενό ενός χαμένου κομματιού της ψυχεδέλειας της δεκαετίας του 1960.


5. KIWI JR - CHOPPER

Το Chopper είναι το δεύτερο άλμπουμ που ηχογραφείται για λογαριασμό της Sub Pop Records και τρίτο συνολικά για τους Καναδούς Kiwi Jr. Ο τραγουδιστής των Wolf Parade, Dan Boeckner (ο οποίος προσφάτως έγινε και μέλος των Arcade Fire έστω για το κομμάτι των περιοδειών) έχει αναλάβει την παραγωγή εισάγοντας στον ήχο της μπάντας μελωδικές synth γραμμές και φόρμες. Στα Kennedy Curse και Νight Vision οι κιθάρες θα θυμίσουν έντονα τους παλιούς καλούς Strokes, όμως με μια προσεκτική ακρόαση όλα τα τραγούδια έχουν αυτή την νοσταλγία που καταλήγουν σε δέκα ισάξιες συνθέσεις.


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - Februar 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May June 2022 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon