Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του δισκογραφικού 2022, είναι το καινούργιο album των Yeah Yeah Yeahs. Έχουν περάσει ήδη εννιά χρόνια από το ''Mosquito'', διάστημα αρκετά μεγάλο για να έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στο συγκρότημα. Τους Yeah Yeah Yeahs τους γνωρίσαμε περίπου είκοσι χρόνια πριν, σαν μία από τις πολλές μπάντες που συνέβαλαν στην επιστροφή του post punk και του garage rock. Είχαν προηγηθεί οι Strokes και οι White Stripes, οι οποίοι άνοιξαν τη πόρτα διάπλατα σε όποιον είχε θέληση να χρησιμοποιήσει τις κιθάρες του. Οι Yeah Yeah Yeahs άρπαξαν την ευκαιρία και διεκδίκήσαν τη δική τους θέση στον κόσμο του rock. Έχοντας ως τραγουδίστρια μία από τις καταπληκτικότερες performer της γενιάς της, την Karen O, και ως κιθαρίστα τον πολυτάλαντο Nick Zinner, γρήγορα κέρδισαν την προσοχή του κοινούμ ξεχωρίζοντας από τον σωρό των κιθαριστικών μπαντών. Με την πάροδο του χρόνου εμπλούτισαν τον ήχο τους με pop, electro, καταφέρνοντας κάθε δίσκος τους να παρουσιάζει καινούργιες πτυχές της μπάντας. Το φετινό ''Cool It Down'' τους βρίσκει να θέλουν να παίξουν έναν πολυσυλλεκτικό pop/rock ήχο, θέλοντας να επαναπροσδιορίσουν τον όρο ''ανεξάρτητη μουσική για μεγάλα ακροατήρια''. Και τα κατάφεραν περίφημα, αφού ο δίσκος συνδυάζει κιθάρες με smooth beats, και το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκούντως φιλικό στο μέσο αυτί. Σε αυτό το σημείο ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην παραγωγή του David Sitek (Tv On The Radio), η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των ηχητικών στόχων της μπάντας.

Ο δίσκος ξεκινά με το πρώτο single του δίσκου, το ''Spitting Off The Edge Of The World''. Μία μοντέρνα pop πρόταση, που μπορεί να ακουστεί παντού και από όλους. Στα ''Wolf'' και ''Fleez'' θυμίζουν την επιχή του ''It's Blitz'', με χορευτική διάθεση και electro ήχο, ενώ με το ''Burning'' διεκδικούν τη δική τους θέση στα σύγχρονα dancefloors. Στα ''Lovebomb'' και ''Backtop'' τα beats ρίχνουν τους τόνους και βγαίνει μπροστά η υπέροχη φωνή της Karen O, η οποία ερμηνεύει με την αυτοπεποίθηση μεγάλης pop ντίβας και στο ''Different Today'' δεν διστάζουν να φλερτάρουν με τη mainstream pop. Με το ''Cool It Down'' οι Yeah Yeah Yeahs πραγματοποιούν μία θριαμβευτική επιστροφή, έχουν τον αέρα superstars και καταθέτουν μία μοντέρνα οπτική για το πως πρέπει να ακούγεται η μαζική pop σήμερα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon