Alvvays - Blue Rev

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Καναδοί Alvvays επιστρέφουν με το τρίτο τους δισκογραφικό βήμα που φέρει το τίτλο ''Blue Rev'', πέντε χρόνια μετα το ''Antisocialities''. Οι Alvvays είναι ξεκάθαρα ένα power pop συγκρότημα, που αγαπά τις καθαρές μελωδίες, τους ρομαντικούς στίχους που μιλούν για ραγισμένες καρδιές και ατελέσφορους έρωτες και τη pop παράδοση που έχουν δημιουργήσει συγκροτήματα που έχουν γυναικεία φωνητικά. Οι Alvvays έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν ένα μουσικό ύφος που δείχνει να έχει εξαντληθεί στο παρελθόν. Οι ίδιοι έχουν διαφορετική άποψη και το αποδεικνύουν με το ''Blue Rev''. Πρώτα απ΄όλα διαθέτουν σπουδαία τραγούδια, με κιθάρες που ξεχωρίζουν από το σωρό της power pop με χαρακτηριστική άνεση και στίχους που χτυπάνε στη καρδιά θυμίζοντας εμπειρίες και συναισθήματα που κουβαλάμε μέσα μας. Βασικοί υπεύθυνοι για αυτό είναι η Molly Rankin με τη γήινη φωνή της και τους ρεαλιστικούς στίχους και ο Alec O' Hanley που με μαεστρία ξέρει πότε να ανεβάσει ή να χαμηλώσει την ένταση της κιθάρας του, στήνοντας ένα album νεανικής ευφορίας. Οι Alvvays, πέρα από την power pop, αντλούν έμπνευση από το alternative rock των Pixies, το shoegaze και την dream pop, με αποτέσμα το ''Blue Rev'' να είναι σίγουρα η κορυφαία τους δουλειά και ταυτόχρονα ένας δίσκος που ανοίγει νέες προοπτικές για την power pop. Το βασικό είναι ότι η μπάντα αποφεύγει τις κοινοτυπίες του είδους, έχοντας τις κατάλληλες κιθάρες στην σωστή στιγμή.

Το ''Blue Rev'' είναι ένας δίσκος που σφύζει από το νεανικό ενθουσιασμό των δημιουργών του. Απτές αποδείξεις είναι το single ''Pharmacist'' και το ''Many Mirrors''. Τα ''After The Earhquake'' και ''Pressed'' είναι εξαιρετικά δείγματα ξέφρενης power pop και στο ''Tom Verlaine'' αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής στον κιθαρίστα των Television έχοντας dreamy διάθεση. Το ''Very Online Guy'' είναι η πιο retro στιγμή του δίσκου και στο ''Velveteen'' θυμίζουν αρκετά τους camera Obscura.  Η Rankin ερμηνεύει σαν ξεμυαλισμένη λολίτα στο ψευτό-punk ''Pomeranian Spinster'' και στα ''Easy On Your Own?'' και ''Tile By Tile'' αναδεικύεται η πιο συναισθηματική πλευρά τους. Οι ηχητικές αυξομειώσεις καθιστούν ώς ένα από τα καλύτερα κομμάτια τους το ''Lottery Noises'' και με τα ''Belinda Says'' και ''Bored In Bristol'' δείχνουν την αγάπη τους στην κλασσική και ανόθευτη pop. Δύσκολα ένα συγκρότημα power pop να έχει ως καλύτερο δίσκο τον τρίτο του. Οι Alvvays το έκαναν και αυτό δείχνει ότι το συγκρότημα εξελίσσεται και ψάχνει συνεχώς τις λεπτομέρειες που θα εμπλουτίσουν τον ήχο του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon