Underground Diamonds :: September - October 2022

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου παρέμεινε σε δυνατή τροχιά καθως πλέον εκτός από τα νέα, ολοένα και παλιότερα συγκροτήματα επιστρέφουν με δισκογραφικές δουλειές. Suede, The Afghan Whigs, The House Of Love, The Godfathers, Pixies είναι μόνο κάποια από τα παραπάνω ονόματα. Ας δούμε όμως και ορισμένες πιο άγνωστες κυκλοφορίες που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

1 // A SLICE OF LIFE - TABULA RASA

Δεύτερος δίσκος μετά από τέσσερα χρόνια για τους Βέλγους A Slice Of Life με το Tabula Rasa να είναι ένα κλικ πιο σκοτεινό από τον προκάτοχό του. Δίσκος που αναμφίβολα αναδεικνύει τις επιρροές του συγκροτήματος πιο ξεκάθαρα, με τον ήχο και την παραγωγή να ακούγονται πιο γυαλισμένοι. Άλμπουμ που κατα βάση είναι new wave αλλά ταυτόχρονα δίνει έμφαση στα dark 80's παρακλάδια βρίσκοντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στους The Cure και τους πρώιμους Editors

https://asliceoflife.bandcamp.com/


2 // PALE BLUE EYES - SOUVENIRS

Είναι προφανές ότι το όνομα του γκρουπ παραπέμπει στο αξιολάτρευτο τραγούδι των Velvet Underground όμως μουσικά δεν υπάρχει η αντίστοιχη προσέγγιση. Από το εναρκτήριο electro pop Globe που θυμίζει τις παλιές καλές μέρες των New Order καταλαβαίνει κανείς πως κάτι αξιόλογο έχει γίνει στο Souvenirs. Με επικεφαλής τους συζυγικούς και δημιουργικούς συντρόφους Matt & Luce Board και την προσθήκη του Aubrey Simpson στο μπάσο, προσφέρουν μια μαγευτική ποικιλία ποπ συνθέσεων που οριακά αγγίζουν το kraut και ενίοτε τη shoegaze εκδοχή του Ulrich Schnauss.

https://paleblueeyesmusic.bandcamp.com/album/souvenirs


3 // GIFT - MOMENTARY PRESENCE

Ντεμπούτο και για το Νεοϋορκέζικο κοΰιντέτο το οποίο δείχνει να έχει απορροφήσει επιτυχώς την κάθε ψυχεδελική ροκ εποχή από τη δεκαετία του εξήντα μέχρι και σήμερα. Συνολικά το Momentary Presence είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται - σαν μια ανάπαυλα από την πολυάσχολη καθημερινότητα, έχει δε την ικανότητα να δημιουργεί ηχητικά τοπία που είναι ταυτόχρονα ταραχώδη και πανέμορφα. Οι Gift μόλις μας παρέδωσαν έναν από τους καλύτερους πολυμορφικούς δίσκους για το τρέχον έτος.

https://giftbandnyc.bandcamp.com/


4 // ALICE BOMAN - THE SPACE BETWEEN

Σύμφωνα με τη Σουηδή Boman o δίσκος εμπνέεται από τους Radiohead, τον Brian Eno & τον John Cale. Το The Space Between είναι ο ορισμός του απλού μουσικά, στιχουργικά και συναισθηματικά. Όλα τα τραγούδια κινούνται σε ανάλαφρο και χαλαρωτικό ύφος με εξαίρεση το απολαυστικό Where To Put The Pain όπου τύμπανα και πιάνο είναι ελαφρώς πιο uptempo ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Feels Like A Dream με τη συμμετοχή του Michael Alden Hadreas γνωστός και ως Perfume Genius.

https://aliceboman0.bandcamp.com/album/the-space-between


5 // PETE ASTOR - TIME ON EARTH

O Pete Astor εκτός από μουσικός είναι συγγραφέας και εκπαιδευτικός. Επίσης συμμετείχε ως επικεφαλής αρχικά στους The Loft και μετέπειτα στους The Weather Prophets, δύο μπάντες που ταυτίστηκαν με την ιστορική Creation Records αλλά και τον βρετανικό indie pop ήχο. Από το 1990 και έκτοτε κυκλοφορεί solo άλμπουμ με το φετινό Time On Earth πιθανότατα να αγγίζει την κορυφογραμμή της (solo) πορείας του. Λυπηρό, αυθόρμητο, εσωστρεφές και συνάμα ξεσηκωτικός ο δίσκος έχει επίκεντρο το θάνατο,τη μνήμη και τα φαντάσματα. Από το μελαγχολικά στοχαστικό English Weather μέχρι το indie διαμαντάκι Fine And Dandy που αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι, ο Pete κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να μας κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον.

https://peteastor1.bandcamp.com/album/time-on-earth 


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - Februar 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022 

Underground Diamonds: May June 2022 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon