Nέα κυκλοφορία για τη Veego Records το LP "Mπάσσο Βεστιάριο" του Φίλος Φίλου!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το Μπάσσο Βεστιάριο είναι η πρώτη κυκλοφορία του Κωνσταντίνου Τασσόπουλου, ως Φίλος Φίλου. Ηχογραφήθηκε τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας τρικυμίας, σε ένα ταπεινό σπιτικό στούντιο του Βερολίνου. 

Αν βέβαια σας λέγαμε ότι είχε ηχογραφηθεί στην Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του 80 δεν θα είχατε λόγο να μην μας πιστεύετε, αφου συνδυάζει electro wave/post punk με τον πρώιμο σκληρό ηλεκτρονικό χορευτικό ήχο και κάπου στο βάθος την Λένα Πλάτωνος να του κλείνει το μάτι.

Synths, drum machine, αρχειακά ηχητικά ευρήματα και φυσικά πολύ μπάσο συνθέτουν έναν δίσκο - ύμνο μεταξύ άλλων στην ελληνική γραμματική, όπως το Υπερσυντέλικος και Άλφα Στερητικό, αλλά και στα 90's όπως τα  Σιρόπια και το Βιντεοκασέτα.

Οι στίχοι, η μουσική, η μίξη και η παραγωγή ανήκουν στον Φίλο Φίλου, ενω το master επιμελήθηκε ο Ekelon και το εξώφυλλο το Replica Studios. 

Ο τίτλος του album είναι δανεισμένος από ένα στιχάκι της Κατερίνας Γώγου, συγκεκριμένα από το ποίημα της Η ζωή μας είναι σουγιάδες. 

Ο Κωνσταντίνος Τασσόπουλος ζει στο εξωτερικό από το 2001 και τα τελευταία χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην Καταλονία. Την δεκαετία 2005-2015 ταξίδεψε τον κόσμο και έπαιξε σε μερικά από τα πιο διάσημα κλαμπ της υφηλίου (Fabric/London, Womb/Tokyo, Resolute/NY, Rex/Paris) ως Ekkohaus

Έκτοτε κατέβασε λίγο τους τόνους, ηχογραφήσε ως Data Morgana (Memoirs label, 2019) και έγραψε ελληνικό στίχο μέσω των Keller Crackers, ένα σχήμα που πειραματίστηκε με διάφορες φόρμες της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από μια σειρά εμφανίσεων και ηχογραφήσεων (Marmo Music/Kashual Plastik, 2016-2019).

Follow ΦΙΛΟΣ ΦΙΛΟΥ  Facebook  Instagram

Το Μπάσσο Βεστιάριο κυκλοφορεί σε βινύλιο (300 αριθμημένα αντίτυπα) απο το e-shop της Veego Records ενώ είναι και  διαθέσιμο για ακρόαση online:   

SPOTIFY              
BANDCAMP

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon